Rakuten opent registratie portal cryptocurrency exchange

Rakuten bereidt zich voor op lancering cryptocurrency exchange met opening registratieportal

16

De Japanse retailgigant Rakuten heeft onlangs een portal gelanceerd waar klanten zich kunnen registreren voor de nieuwe cryptocurrency wallet van het bedrijf. Met de lancering van de portal komt de lancering van Rakuten’s cryptocurrency exchange steeds dichterbij. Rakuten maakte het nieuws op 15 april bekend middels een officiële verklaring.

Rakuten is een in Japan gevestigde retailgigant. Het bedrijf heeft onder andere een aantal webshops, en is in 29 landen actief. In 2018 behaalde het bedrijf een netto inkomen van iets meer dan €1 miljard.

Vorig jaar stapte Rakuten de crypto-wereld in door het crypto-platform Everybody’s Bitcoin over te nemen. Het platform kampte met grote problemen, onder andere binnen het bestuur. Rakuten voerde na de overname van het platform veel hervormingen door en hoopt in juni dit jaar een robuuste crypto exchange te kunnen lanceren.

Naast het lanceren van een eigen cryptocurrency exchange lijkt het er ook op dat Rakuten crypto zal gaan accepteren binnen haar webshops. In het financiële rapport van 2018 geeft het bedrijf aan de Rakuten Pay app te zullen gaan updaten om ook cryptocurrency te kunnen accepteren.

Cryptocurrency exchanges in Japan moeten aan strenge eisen voldoen. Dit is het gevolg van een aantal grote hacks die de afgelopen jaren plaatsvonden, waarbij miljoenen aan cryptocurrency verloren ging. Toch blijft cryptocurrency erg populair in Japan. Zo was de Japanse yen eerder dit jaar de populairste fiat-valuta waarmee bitcoin (BTC) gekocht werd.

Daarnaast onderzoeken ook andere bedrijven het gebruik van cryptocurrencies. De Japan Railways Group overweegt om digitale valuta te accepteren voor onder andere treintickets. Dit zou voor een enorme boost kunnen zorgen voor de adoptie van cryptocurrencies in Japan.

Heb je de uitgebreidere bitcoin (BTC) koersanalyse van vanmorgen al gelezen? Lees hier de laatste analyse van Crypto Insider David!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

+
Satos

9/10

€9.345,84 Kopen
Litebit

8.9/10

€9.248,32 Kopen
Bitcoinmeester

8.7/10

€9.316,01 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€9.234,00 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€9.329,65 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€9.418,52 Kopen
Bitonic

7.4/10

€9.296,81 Kopen
Laatste nieuws