Japans grootste spoorwegmaatschappij overweegt cryptocurrency voor betalingen

Japans grootste spoorwegmaatschappij overweegt cryptocurrency voor betalingen

Japans grootste spoorwegmaatschappij, de Japan Railways Group (JR Group), is het gebruik van cryptocurrency aan het overwegen, zo meldt de Japanse Cointelegraph op 30 maart.

Kazuhiro Tokita, directeur van de nieuwe Japanse cryptocurrency-exchange DeCurret, onthult een nieuw betalingssysteem voor cryptocurrencies tijdens een presentatie in Tokio op 27 maart.

Het nieuwe betalingssysteem zou het mogelijk moeten maken om met cryptocurrency te betalen op de zogeheten ‘Suica’ payment cards. De Suica payments cards zijn prepaid e-money betaalkaarten waarmee men onder andere gebruik kan maken van de spoorwegendienst.

Er zouden zo’n 70 miljoen van deze Suica kaarten zijn uitgegeven in Japan. Het bedrijf geeft aan dat het momenteel overweegt om cryptocurrency te implementeren, maar dat er nog geen concrete plannen zijn gemaakt.

Verder werd nog gemeld dat de cryptocurrency-exchange DeCurret van start zal gaan op 16 april. Op de exchange kan men handelen in bitcoin (BTC), bitcoin cash (BCH), litecoin (LTC) en ripple (XRP). Ethereum (ETH) staat gepland voor juni of juli.

Als de spoorwegmaatschappij de plannen omtrent cryptocurrency doorzet zou dat kunnen betekenen dat plotseling miljoenen Japanners cryptocurrency zullen gebruiken om hun reizen mee te betalen.

Vorige maand liet de Japanse e-commerce-gigant Rakuten weten dat het waarschijnlijk cryptocurrency zal accepteren. Ook gaat Rakuten haar eigen cryptocurrency-exchange binnenkort lanceren.

Tevens bleek vorige maand dat de Japanse yen de meest gebruikte valuta is om bitcoin mee te kopen.

Heb je de laatste wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van onze analist David al gezien? Klik hier om ‘m te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Satos

4.6/5

€6.765,53 Kopen
Litebit

4.5/5

€6.749,23 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€6.750,11 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€6.745,15 Kopen
Bitmymoney

4.4/5

€6.669,61 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€6.680,00 Kopen
Bitonic

3.8/5

€6.737,81 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€6.828,42 Kopen
Laatste nieuws