Kevin Schijven Kevin Schijven
03/04/2019 12:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/04/2019 12:30

Japans grootste spoorwegmaatschappij overweegt cryptocurrency voor betalingen

Nieuws
Japans grootste spoorwegmaatschappij overweegt cryptocurrency voor betalingen

Japans grootste spoorwegmaatschappij, de Japan Railways Group (JR Group), is het gebruik van cryptocurrency aan het overwegen, zo meldt de Japanse Cointelegraph op 30 maart.
Kazuhiro Tokita, directeur van de nieuwe Japanse cryptocurrency-exchange DeCurret, onthult een nieuw betalingssysteem voor cryptocurrencies tijdens een presentatie in Tokio op 27 maart.

Het nieuwe betalingssysteem zou het mogelijk moeten maken om met cryptocurrency te betalen op de zogeheten ‘Suica’ payment cards. De Suica payments cards zijn prepaid e-money betaalkaarten waarmee men onder andere gebruik kan maken van de spoorwegendienst.
Er zouden zo’n 70 miljoen van deze Suica kaarten zijn uitgegeven in Japan. Het bedrijf geeft aan dat het momenteel overweegt om cryptocurrency te implementeren, maar dat er nog geen concrete plannen zijn gemaakt.
Verder werd nog gemeld dat de cryptocurrency-exchange DeCurret van start zal gaan op 16 april. Op de exchange kan men handelen in bitcoin (BTC), bitcoin cash (BCH), litecoin (LTC) en ripple (XRP). Ethereum (ETH) staat gepland voor juni of juli.
Als de spoorwegmaatschappij de plannen omtrent cryptocurrency doorzet zou dat kunnen betekenen dat plotseling miljoenen Japanners cryptocurrency zullen gebruiken om hun reizen mee te betalen.
Vorige maand liet de Japanse e-commerce-gigant Rakuten weten dat het waarschijnlijk cryptocurrency zal accepteren. Ook gaat Rakuten haar eigen cryptocurrency-exchange binnenkort lanceren.
Tevens bleek vorige maand dat de Japanse yen de meest gebruikte valuta is om bitcoin mee te kopen.
Heb je de laatste wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van onze analist David al gezien? Klik hier om ‘m te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie