Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Japans grootste spoorwegmaatschappij overweegt cryptocurrency voor betalingen

Japans grootste spoorwegmaatschappij, de Japan Railways Group (JR Group), is het gebruik van cryptocurrency aan het overwegen, zo meldt de Japanse Cointelegraph op 30 maart.

Kazuhiro Tokita, directeur van de nieuwe Japanse cryptocurrency-exchange DeCurret, onthult een nieuw betalingssysteem voor cryptocurrencies tijdens een presentatie in Tokio op 27 maart.

- Advertentie -

Het nieuwe betalingssysteem zou het mogelijk moeten maken om met cryptocurrency te betalen op de zogeheten ‘Suica’ payment cards. De Suica payments cards zijn prepaid e-money betaalkaarten waarmee men onder andere gebruik kan maken van de spoorwegendienst.

Er zouden zo’n 70 miljoen van deze Suica kaarten zijn uitgegeven in Japan. Het bedrijf geeft aan dat het momenteel overweegt om cryptocurrency te implementeren, maar dat er nog geen concrete plannen zijn gemaakt.

Verder werd nog gemeld dat de cryptocurrency-exchange DeCurret van start zal gaan op 16 april. Op de exchange kan men handelen in bitcoin (BTC), bitcoin cash (BCH), litecoin (LTC) en ripple (XRP). Ethereum (ETH) staat gepland voor juni of juli.

Als de spoorwegmaatschappij de plannen omtrent cryptocurrency doorzet zou dat kunnen betekenen dat plotseling miljoenen Japanners cryptocurrency zullen gebruiken om hun reizen mee te betalen.

Vorige maand liet de Japanse e-commerce-gigant Rakuten weten dat het waarschijnlijk cryptocurrency zal accepteren. Ook gaat Rakuten haar eigen cryptocurrency-exchange binnenkort lanceren.

Tevens bleek vorige maand dat de Japanse yen de meest gebruikte valuta is om bitcoin mee te kopen.

Heb je de laatste wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van onze analist David al gezien? Klik hier om ‘m te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.094,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.109,70 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.170,20 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.176,70 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.265,30 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.094,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.109,70 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.170,20 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.176,70 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.265,30 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...