Timo Bult Timo Bult
29/09/2019 09:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 14:27

Schoenenmerk New Balance en Cardano gaan samen strijd aan tegen nep schoenen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Schoenenmerk New Balance en Cardano gaan samen strijd aan tegen nep schoenen

De CEO van Cardano, Charles Hoskinson, heeft aangekondigd dat het Amerikaanse schoenenmerk New Balance de blockchain van Cardano zal gaan gebruiken. Dit blijkt uit een artikel van Crypto Briefing.
New Balance is een in Boston, VS, gevestigd merk dat zich de laatste paar jaar in rap tempo heeft uitgebreid. Zo steeg de omzet de laatste jaren significant. In 2013 zag het een omzet van $2,7 miljard, vorig jaar was dit $4,1 miljard. Het bedrijf verdubbelde daarnaast het aantal werknemers naar op dit moment 8.000.
New Balance zou veel last ondervinden van merken die hun ontwerpen rechtstreeks kopiëren. Zo won het 2017 nog een rechtszaak in China van het merk “New Boom”, dat naast de vergelijkbare naam het logo van New Balance rechtstreeks had overgenomen. Het nepmerk moest New Balance $1,5 miljard als schadevergoeding betalen.
crypto-insiders_telegram_banner
Hoskinson, CEO van blockchain-bedrijf IOHK dat het Cardano-netwerk ontwikkeld, kondigde tijdens de Cardano Summit in Bulgarije aan dat het de samenwerking aan gaat met New Balance. Het bedrijf hoopt door de Cardano-blockchain te gebruiken de schade hierdoor te kunnen verminderen.
Klanten zullen een product middels de blockchain kunnen verifiëren. Zodoende kan men zeker weten dat een paar schoenen legitiem en geen kopie is. Het gaat in eerste instantie om een test. Tijdens de test zal de cryptocurrency van het netwerk, cardano (ADA), niet gebruikt worden.
Gisteren kwam Cardano ook al in het nieuws. Het lanceerde namelijk het Shelley testnet. Op dit testnet wordt een protocol getest waarmee het Cardano-netwerk “50 tot 100 keer” gedecentraliseerder zou worden dan andere blockchains.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie