Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
28/05/2023 13:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/05/2023 13:00

Shiba Inu crypto bereikt belangrijke mijlpaal met Shibarium

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Shiba Inu crypto bereikt belangrijke mijlpaal met Shibarium

Foto: Ricantimages/Shutterstock

Shibarium is een zogenaamde layer-2 schalingsoplossing voor de Shiba Inu (SHIB) memecoin, gebouwed op het Ethereum (ETH) netwerk. Het testnet van Shibarium, ook wel het Puppynet genoemd, heeft een belangrijke mijlpaal gehaald op het netwerk. Zo zijn er op het testnet inmiddels ruim 1 miljoen blocks geproduceerd, blijkt uit data van Puppyscan. Hiermee is Shibarium goed op weg om gelanceerd te worden in de tweede helft van dit jaar. 

Terra (LUNA) en Do Kwon moeten megaboete van miljarden betalen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Wat is Shibarium?

Het doel van Shibarium is om shiba inu tot een volwaardig ecosysteem te laten groeien dat kan concurreren met andere altcoin projecten in de markt. Het moet de transactiekosten verlagen, de transactiesnelheden verbeteren en het gebruik van smart contracts mogelijk maken. Daarmee wordt het mogelijk om volwaardige decentrale applicaties (dApps), blockchain games en decentralized finance (DeFi) toepassingen te realiseren.

Nu het project ruim 1 miljoen blokken succesvol heeft verwerkt, heeft het belangrijke stappen richting de lancering later dit jaar. De community is enthousiast en dat is te zien in het gebruik van het testnet. Zo zijn de dagelijkse hoeveelheid transacties in BONE, de governance token op het Shibarium platform, sterk toegenomen in de afgelopen 30 dagen. Er worden inmiddels meer dan 400.000 transacties dagelijks via Shibarium verwerkt. Het testnet heeft ondertussen ruim 12 miljoen transacties in totaal verwerkt. 

Advertentie

Goed voor de adoptie van Shiba Inu?

De hype omtrent Shibarium is niet voor niks. Investeerders hopen dat de ontwikkelingen gebruikers en ontwikkelaars zal aantrekken die nieuwe blockchain applicaties lanceren op het het Shiba Inu netwerk. Dit kan mogelijk de vraag naar SHIB vergroten en voor koopdruk zorgen. Echter, met de grote hoeveelheid concurrentie in de crypto markt, blijft het de vraag of Shibarium deze beloftes kan nakomen. Met de belangrijke mijlpaal van 1 miljoen blokken en ruim 12 miljoen transacties op het puppynet zet Shiba Inu in ieder geval een belangrijke stap in de goede richting.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie