Roy van Krieken Roy van Krieken
09/12/2021 15:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/12/2021 15:15

Shiba Inu prijs blijft kelderen ondanks notering BitStamp

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Shiba Inu prijs blijft kelderen ondanks notering BitStamp

Foto: Lubos Mak/Shutterstock

‘Dogecoin (DOGE) killer’ Shiba Inu (SHIB) is na de explosieve koersstijging van een aantal weken geleden in een hardnekkige neerwaartse spiraal terecht gekomen. De koers staat sinds de piek aan het einde van oktober bijna 60% in de min. Zelfs een langverwachte notering op de BitStamp exchange op woensdag heeft de trend niet doen omdraaien.

Tether en Telegram lanceren USDT op TON: een nieuwe mijlpaal in crypto
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

BitStamp exchange notering

Gisteren werd de beroemde meme-coin aan het aanbod van een van de grootste crypto exchanges ter wereld toegevoegd. Na lang wachten werd SHIB gisteren eindelijk aan het assortiment van BitStamp toegevoegd.

De SHIB gemeenschap verwachtte een felle koersstijging als gevolg van dit relatief grote nieuws. Zeker vier miljoen gebruikers van BitStamp werden vanaf dat moment namelijk blootgesteld aan een mogelijke SHIB investering. Echter, er gebeurde helemaal niets met de koers. Sterker nog, de koers zakte eigenlijk alleen nog maar verder weg.

Uiteraard worden de crypto markten veelal geleid door de bitcoin (BTC) koers. Als de grootste cryptocurrency onderuit zakt, dan volgen vrijwel altijd ook de meeste altcoins. Recent heeft bitcoin natuurlijk een intense beweging naar beneden gemaakt en het is daarom ook niet gek dat de Shiba Inu koers nu erg laag staat.

Inmiddels staat de koers zo’n 58% lager dan op de piek aan het einde van oktober. Voor SHIB investeerders die destijds hebben ingekocht is het te hopen dat er in de nabije toekomst een daadwerkelijk trendommekeer teweeg wordt gebracht.

Shiba Inu

Ondanks de treurige stand van de SHIB koers werkt het team achter de meme-coin hard om het project in de toekomst nog aantrekkelijker te maken voor investeerders. Zo werd aan het einde van vorige maand bekend dat Shiba Inu werkt aan een non-fungible token (NFT) game.

Het team van Shiba Inu hoopt op deze manier het project te verlossen van de status als meme-coin en investeerders te doen inzien dat er wel degelijk intrinsieke waarde rust op SHIB. Daarom wordt er gebouwd aan een tastbaar crypto ecosysteem met daadwerkelijke use cases. De toekomst van SHIB ziet er daarom nog lang niet zo slecht uit, ondanks de huidige koers.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie