Roy van Krieken Roy van Krieken
17/09/2021 14:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/09/2021 14:44

Shiba Inu (SHIB) koers stijgt op na notering op Coinbase pro

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Shiba Inu (SHIB) koers stijgt op na notering op Coinbase pro

Foto: Lubos Mak/Shutterstock

De wereldberoemde meme-coin dogecoin (DOGE) is het afgelopen jaar enorm in populariteit gegroeid. Het verkreeg een speciaal plekje in de harten van ontelbare investeerders. Waar het project ooit begon als grap, wist het project dit jaar zelfs een plekje in de top 10 van grootste cryptocurrencies te bemachtigen.

Door dit succes zijn er groot aantal spin-off projecten gelanceerd. Projecten met een vergelijkbaar thema die van de hype omtrent dogecoin gebruik proberen te maken. Een van die projecten is Shiba Inu (SHIB). Net als dogecoin heeft Shiba Inu een enorm volatiele prijs.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Coinbase notering

Onlangs heeft de grote Amerikaanse crypto exchange Coinbase bekend gemaakt dat zij Shiba Inu beschikbaar zullen stellen voor gebruikers van het platform. Zowel op Coinbase als Coinbase Pro zal het voor gebruikers mogelijk zijn om te investeren in Shiba Inu.

Eerder deze maand was Shiba Inu al te verkrijgen op Coinbase Pro, maar nu wordt daar de standaard versie van Coinbase dus aan toegevoegd. 

Als gevolg van deze aankondiging steeg de koers van Shiba Inu volledig op. In een dag tijd steeg de prijs van de coin met tenminste 31,9%. Het volume was eveneens enorm. Maar liefst $2,5 miljard werd er aan Shiba Inu coins verhandeld in 24 uur tijd. Dat is een significante stijging van 1148% in een dag.

Ook is er een grote hoeveelheid nieuw geld het project binnengestroomd. De marktkapitalisatie van Shiba Inu bedraagt op dit moment zo’n $3,4 miljard. In een dag tijd werd daar maar liefst $780 miljoen aan toegevoegd. 

Na de enorme prijs impuls corrigeerde de koers weer enigszins. Desalniettemin bleef er een koersstijging van zeker 20% intact.

Het is geen uitzondering dat een coin een dergelijke koersstijging doormaakt zodra deze genoteerd wordt op een grote crypto exchange. Shiba Inu wijkt niet van deze trend af en laat indrukwekkende dingen zien. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie