Roy van Krieken Roy van Krieken
11/06/2024 19:37 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/06/2024 19:04

Sinds 2023 wekelijks €15 aan BNB kopen: indrukwekkende resultaten

BNB-BNB
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto Radar: Floki stijgt 18%, BNB naar nieuw prijsrecord, wat nu?

Foto: photo_gonzo/Shutterstock

Investeren in cryptocurrency kan door de enorme prijsschommelingen lastig zijn. Veel beleggers kiezen daarom voor dollar-cost averaging (DCA), een strategie waarbij je regelmatig een vast bedrag investeert, ongeacht de koers op dat moment. Wat als je sinds 1 januari 2023 elke week 15 euro in Binance Coin (BNB) had gestoken? Laten we de resultaten bekijken.

DCA in BNB – een voorbeeld

De DCA-strategie is eenvoudig en effectief. Je investeert op vaste momenten een vast bedrag in een activum zoals BNB. Dit betekent dat je de markt niet hoeft te ‘timen’, wat vaak moeilijk en stressvol kan zijn. Door periodiek te investeren, koop je soms tegen een hoge prijs en soms tegen een lage prijs, wat leidt tot een gemiddelde aankoopprijs over de tijd.

Voordelen van DCA zijn onder meer risicospreiding en het vermijden van emotionele beslissingen op basis van kortetermijnschommelingen. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor lange termijn beleggers.

Stel dat je sinds 1 januari 2023 elke week 15 euro aan BNB had gekocht. Je zou tot nu toe 1.110 euro geïnvesteerd hebben. De huidige waarde van je portfolio zou echter 2.307 euro zijn, wat betekent dat je een winst van 1.197 euro hebt behaald. Dit komt neer op een rendement van 107%.

Het verloop als je 15 euro per week in BNB investeerde – Bron: CryptoDCA

Stijging van BNB

De prijs van BNB is in 2024 aanzienlijk gestegen, wat heeft bijgedragen aan dit indrukwekkende rendement. Geduld was hierbij essentieel, maar de beloning is duidelijk: een verdubbeling van je investering in iets meer dan een jaar tijd.

BNB heeft, net als andere cryptocurrencies, grote prijsschommelingen doorgemaakt. Door een gestructureerde aanpak zoals DCA kun je als belegger de stress van marktbewegingen verminderen en vermijden dat je beslissingen neemt op basis van emoties. Dit maakt het een waardevolle strategie voor zowel nieuwe als ervaren beleggers in de dynamische wereld van crypto.

In een markt die zo volatiel is als die van cryptocurrency, biedt DCA een manier om gestaag te investeren en mogelijk aanzienlijke rendementen te behalen zonder de constante noodzaak om de markt te volgen of proberen te timen.

Automatisch BNB kopen op Bitvavo

Sinds kort biedt Bitvavo een handige nieuwe functie om de bovenstaande strategie zonder zorgen toe te passen. In plaats van zelf elke week of maand in te moeten loggen om je bitcoin aankoop te doen, kan Bitvavo dit nu automatisch voor je regelen.

De DCA-functie is gemakkelijk in te stellen. Je kiest welke crypto je elke week, om de week of maand wil kopen en de dag waarop je wil dat de order wordt uitgevoerd. Bitvavo zal vervolgens de order op een willekeurig moment van de door jou gekozen dag uitvoeren.

De aankoop zal worden gedaan met het EUR-saldo op je account. Het is dus van belang dat er genoeg tegoed op je account staat én dat je begrijpt dat je Bitvavo dient te machtigen om automatisch tegoed van je account af te trekken.

Beginnen met automatisch bitcoin kopen maar nog geen Bitvavo account? Maak via deze link een account aan en krijg 10 euro gratis tegoed en handel de eerste 10.000 euro helemaal gratis.

Pak 10 euro gratis

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie