Roy van Krieken Roy van Krieken
18/03/2024 17:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/03/2024 14:19

Solana beleeft ongekende groei door memecoingekte en haalt Ethereum in

Solana-SOL
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana handelsvolume schiet door het dak door memecoin hype

Foto: JOCA_PH/Shutterstock

Solana (SOL) heeft onlangs het Ethereum (ETH) netwerk overtroffen in netwerkactiviteit. Deze bijzondere prestatie werd mede gedreven door een plotselinge toename in de handel van Solana-memecoins, zoals Book of Meme (BOME) en NAP. Het gaat duidelijk erg goed met Solana en mogelijk ligt er nog meer in het verschiet voor de populaire altcoin.

12 Solana memecoins zijn binnen een maand al ingestort of verlaten
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Explosieve groei van het Solana netwerk.

Op 16 maart bereikte Solana een handelsvolume van maar liefst $3.52 miljard, ruim $1.1 miljard meer dan dat van Ethereum, volgens DefiLlama. Deze plotselinge stijging veroorzaakte echter ook problemen, met meldingen van frequente mislukte of ontbrekende transacties die de ronde deden.

Dit kwam doordat door de hoge activiteit het netwerk behoorlijk verstopt raakte. De pingtijd kon soms oplopen tot tussen de 20 en 40 seconden, resulterend in een falingspercentage van transacties rond de 50%. Gelukkig waren deze problemen van korte duur en was het ergste deel van de opstopping na 20 minuten weer voorbij.

Advertentie

Memecoins op Solana

De kern van deze ongekende activiteit ligt bij de memecoins. Specifiek de lancering van Book of Meme (BOME), die van bijna niks naar een marktkapitalisatie van $1.45 miljard sprong binnen korte tijd. Een andere memecoin, Nap (NAP), sprong van ongeveer $20 miljoen naar meer dan $330 miljoen in minder dan 18 uur.

Hoewel deze munten vaak worden opgezet als letterlijke grap en gebaseerd zijn op weinig anders dan pure speculatie, zijn cryptohandelaren enorm in memecoins geïnteresseerd. Dat zorgt er vervolgens weer voor dat het Solana netwerk veel gebruikt wordt.

Dankzij deze ongekende groei heeft Solana niet alleen Ethereum overtroffen in handelsvolume, maar maakt het ook serieuze stappen in marktkapitalisatie, waarbij het zelfs Binance’s BNB heeft ingehaald om de vierde grootste cryptocurrency te worden. Solana heeft momenteel een marktkapitalisatie van ongeveer $92,1miljard.

Hoewel de huidige groei indrukwekkend is, blijft het de vraag of het netwerk de toenemende druk kan weerstaan en of de fascinatie voor memecoins een blijvend fenomeen is of een voorbijgaande rage. Wat wel duidelijk is, is dat Solana een indrukwekkende tijd beleeft. Gaat Solana dan toch echt vraag of laat de strijd aan met Ethereum?

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie