Roy van Krieken Roy van Krieken
09/01/2024 13:17 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/01/2024 11:58

Solana bereikt nieuwe mijlpaal – duizenden actieve ontwikkelaars

Solana-SOL
icon-altcoins
Altcoin nieuws
solana-SOL-mijlpaal-ontwikkelaars

Foto: Shutterstock/REDPIXEL.PL

Solana (SOL) maakt indruk met een enorme hoeveelheid actieve ontwikkelaars, een duidelijk signaal van de gezondheid en vitaliteit van het netwerk. Deze data werd gepresenteerd door de Solana Foundation en benadrukt Solana’s aantrekkelijkheid voor nieuw talent en de consistentie in het behouden van ontwikkelaars.

Crypto exchange Uniswap komt met revolutionaire update
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Solana is gezond achter de schermen

Volgens de Solana Foundation heeft het netwerk ergens tussen de 2.500 en 3.000 actieve ontwikkelaars elke maand. Een indrukwekkend aantal dat laat zien dat het Solana netwerk niet stilstaat. De groei in ontwikkelaars gaat gepaard met indrukwekkende marktprestaties.

“Het aanhouden van een consistent aantal ontwikkelaars is een belangrijke indicator van een gezond ecosysteem omdat het laat zien dat het ecosysteem in staat is om nieuw talent aan te trekken en vast te houden,” aldus de Solana Foundation.

Solana’s SOL-token zag een opmerkelijke stijging van 500% tussen oktober en december, waardoor het zelfs tijdelijk Binance’s BNB-token voorbijstreefde in marktkapitalisatie en de top 5 van grootste cryptocurrencies binnentrad. Deze prijsrally, die leidde tot een hoogtepunt van $122, werd aangedreven door een toegenomen interesse in SOL-gebaseerde memecoins zoals het razendpopulaire BONK.

Parallel aan deze prijsstijging, ervoer Solana ook een aanzienlijke toename in netwerkactiviteit, waarbij het zelfs zwaargewicht Ethereum (ETH) overtrof in handelsvolume. Deze ontwikkelingen onderstrepen de dynamische aard van de cryptomarkt, waarbij Solana zich als een prominente speler manifesteert.

Advertentie

Een blik op Ethereum – de grote concurrent

Ter vergelijking: Ethereum, een andere belangrijke speler en misschien wel de grootste concurrent van Solana, had op 1 oktober 2023 een totaal van 5.769 maandelijks actieve ontwikkelaars, een daling van 22% ten opzichte van de piek van 7.433 op 16 juni 2022. Deze data bieden een context voor de relatieve positie van Solana in de bredere blockchain- en cryptomarkt. Solana lijkt dus duidelijk bezig te zijn aan een inhaalslag.

Solana’s recente groei, zowel in ontwikkelaarsaantallen als in marktprestatie, benadrukt zijn potentieel en relevantie in de snel evoluerende cryptowereld. Ondanks de uitdagingen in het bijhouden van nauwkeurige gegevens en fluctuaties in ontwikkelaarsbetrokkenheid, blijft Solana een belangrijke speler met veelbelovende vooruitzichten voor toekomstige innovaties en groei.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie