Robin Hazekamp Robin Hazekamp
28/12/2023 21:57 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/12/2023 19:38

Solana en bijbehorende memecoin crashen hard na massale verkoop

Solana-SOL
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana crisis: 77% van alle transacties faalt door netwerkproblemen

Foto: JOCA_PH/Shutterstock

De populaire crypto solana (SOL), die de afgelopen tijd hard is gestegen, is vandaag gecrasht. De token heeft de laatste tijd meerdere records verbroken, maar het succes lijkt nu enigszins te zijn opgehouden. De bijbehorende op Solana gebaseerde memecoin bonk (BONK) is eveneens gecrasht.

Bitcoin en cryptofondsen ervaren slechte week met miljoenenuitstroom
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Solana daalt hard na zeer succesvolle periode

Solana heeft de laatste tijd meerdere records verbroken. De activiteit op het netwerk explodeerde en de koers bereikte een jaarlijks hoogtepunt. Maandag, op eerste kerstdag, bereikte de munt een astronomische waarde van $123,7. Dit komt neer op bijna de helft van de token’s all time high in 2021, toen SOL de $260 aantikte.

Solana heeft sinds het bereiken van dat hoogtepunt een daling ingezet, die zich vandaag sterk uitte. In de afgelopen 24 uur is de coin bijna 8 procent in waarde gedaald. Een solana token huist zich momenteel vlak onder de $100, met een waarde van $99,72. De populaire munt is ook weer teruggezakt naar de 5e plek in de ranglijst, na kort geleden BNB’s 4e plaats te hebben overgenomen.

Solana staat daarentegen nog steeds 7,6% in de plus sinds een week geleden. Ten opzichte van een maand geleden is het zelfs nog veel meer. In 30 dagen tijd is SOL met 73% gestegen te midden van enorme media-aandacht. Met een waarde van nog geen $10 aan het begin van het jaar, was 2023 zeer succesvol voor solana. Investeerders die in januari SOL hebben gekocht, verkopen dat nu met 900% winst. 

Advertentie

Solana en bonk crash mogelijk veroorzaakt door winst grijpende investeerders

De crash van solana is zeer waarschijnlijk, en ironisch genoeg, te danken aan de recente stijging. Het kan zijn dat investeerders het zekere voor het onzeker kiezen en hun winst nu innen. Doordat er zo een groot aanbod ontstaat, crasht de munt flink. De token lijkt gelukkig alweer te herstellen, met een stijging van 1,1% in het afgelopen uur.

De op het Solana netwerk gebaseerde memecoin bonk (BONK) is eveneens gedaald. De munt kwam in het nieuws doordat hij in korte tijd zeer hard was gestegen na een listing op Binance en Coinbase. BONK staat momenteel 8,2% in de min sinds 24 uur geleden, en 29% in de min sinds een week geleden. Sinds het begin van het jaar staat de token daarentegen nog steeds 16 duizend procent in de plus.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie