Kevin Schijven Kevin Schijven
02/02/2022 11:05 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/02/2022 11:05

Solana en polkadot nemen voortouw in rustige crypto-markt

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Chinnapong/Shutterstock

De cryptocurrency markt maakte nog een flinke sprong eind januari, maar sindsdien koelt de markt weer iets af. Toch is het sentiment overduidelijk een stuk positiever dan enkele weken geleden en kleuren de meeste altcoins weer groen. Desondanks verwachten veel analisten nog een dip voordat de koersen verder omhoog uitbreken. De totale marktkapitalisatie stijgt met 1% in de afgelopen 24 uur naar $1,86 biljoen. Dat het momenteel een zeer rustige markt is, is te zien aan de data van onderzoeker Lars:

Populair Nederlands crypto spel vult eerste investeringsronde in minuten
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Ethereum volgt nog steeds bitcoin

Bitcoin (BTC) schommelde de afgelopen 24 uur heen en weer in een steeds krapper bereik en ethereum (ETH), die nog altijd grotendeels bitcoin volgt, deed dat dus ook. Ether kwam gisterenochtend bij $2.700 aan bleef toen verder stijgen naar $2.800 maar hier was de weerstand nog te groot. Ether testte vervolgens de $2.800 nog drie keer, maar werd elke keer afgewezen en viel telkens terug naar $2.750. Tegen vanochtend kwamen de pieken steeds lager uit en ether staat momenteel op $2.775

Advertentie

Rustige top 10 altcoins

Een dergelijk patroon zien we terug bij binance coin (BNB), die vanochtend met $380 uitkwam waar de koers 24 uur geleden lag. Ripple (XRP) schommelde minder hevig, maar komt wel 1,2% hoger uit dan 24 uur geleden rond $0,627. Terra (LUNA) is de afgelopen 24 uur vooral rond $52 aan het stabiliseren.

Dogecoin (DOGE) maakte vanochtend een sprong. DOGE steeg met 2% van 0,143 naar $0,145. Shiba inu daarentegen is de enige koers in de top 10 die rood kleurt, al is het maar $0,2% en komt op $0,0000216 uit. Cardano (ADA) kon gisterenavond flink stijgen, maar kwam op $1,10 te veel weerstand tegen en corrigeert vanochtend terug naar $1,07. Toch is dat 2% hoger dan 24 uur geleden. Cardano gaat een belangrijke update doorvoeren door blocks te vergroten, later daarover meer op Crypto Insiders.

Solana & polkadot hardste stijgers onder grootste altcoins

Dan hebben we drie altcoins uit de top die vandaag iets sterker aantrekken. Avalanche (AVAX) begon gisteren flink te stijgen en bereikte vannacht een piek van $74,5. Sinsdien zakt AVAX weer iets, maar staat alsnog 4,5% in de plus. Polkadot maakte afgelopen nacht juist een flinke sprong waarmee DOT weer door $20 kon breken en $20,5 aantikte. DOT staat bijna 5% in de plus vandaag.

Solana is wederom de hardste stijger onder de grootste altcoins in de afgelopen 24 uur. SOL steeg gisterenmiddag flink en brak toen even door $110 om een piek van $113 aan te tikken. Gedurende nacht zakte SOL weer iets maar hield alsnog stand boven $109 waardoor koers 5,5% in de plus staat.

VanEck haalt miljoenen op om eigen crypto stablecoin te lanceren
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Top 100 hardste dalers en stijgers

Weinig koersen uit de top 100 staan vandaag in het rood. Decentraland (MANA), gala (GALA), cosmos (ATOM) en kadena (KDA) veliezen ongeveer 2% van hun waade. Flow (FLOW) zakt 4% en loopring (LRC) en safemoon (SAFEMOON) beide 6%.

Daarentegen hebben we meer koersen in de top 100 die wel flink stijgen. Litecoin (LTC) en elrond (EGLD) staan net als solana 5,5% in de plus. Convex finance (CVX) en oasis netwerk (ROSE) 6%. Neo (NEO), zcash (ZEC), ecash (XEC) en kusama (KSM) 7%. Tezos (XTZ) en leo (LEO) 8%. LooksRare (LOOKS), ethereum classic (ETC) en quant (QNT) staan alle drie 10,5% in de plus. FLOW en LOOKS staan inmiddels meer dan 30% in de plus ten opzichte van een week geleden en dat lijkt vooral te maken te hebben met de non-fungible token (NFT) markt die weer aanwakkert.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie