Ivo Melchers Ivo Melchers
27/05/2024 19:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/05/2024 15:55

Solana en XRP de volgende kandidaten voor ETF’s, zegt Britse megabank

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana en XRP de volgende kandidaten voor ETF’s, zegt Britse megabank

Foto: Alex Yeung/Shutterstock

Na bitcoin (BTC) krijgt ook ethereum (ETH) zijn eigen spot Exchange-Traded Funds (ETF’s).in de Verenigde Staten. Vorige week keurde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) namelijk een waslijst ethereum ETF-aanvragen goed.

Het heeft de discussie doen oplaaien of meer altcoins in de toekomst zullen volgen. De grote Britse bank Standared Chartered is optimistisch en denkt dat de toezichthouder volgend jaar ook spot ETF’s voor XRP, de cryptomunt van Ripple, en solana (SOL) toe zal staan.

Welke crypto kochten whales deze week naast bitcoin?
Welke crypto kochten whales deze week naast bitcoin?

XRP en solana ETF’s

Standared Charted analist Geoffrey Kendric is van mening dat de goedkeuring van ethereum beursfondsen de weg heeft vrijgemaakt voor meer altcoins om eenzelfde pad in te slaan.

“Voor andere munten (bijv. SOL, XRP) zullen de markten ook vooruitkijken naar hun uiteindelijke ETF-status, hoewel dit waarschijnlijk een verhaal voor 2025 is en niet voor 2024,” aldus het hoofd van forex- en digitale activa-onderzoek bij de megabank.

De SEC keurde donderdag alle acht ethereum ETF-aanvragen goed, van onder andere giganten als BlackRock en Fidelity. Volgens Kendrick impliceert de goedkeuring dat ether zelf niet als een effect wordt geclassificeerd door de financiële waakhond. Dit zou volgens hem op zijn beurt betekenen dat vergelijkbare munten zoals XRP en solana ook niet als effect worden beschouwd, wat de weg vrij zou maken voor de uiteindelijke lancering van dergelijke spot ETF’s.

Verder verwacht Kendrick dat de Amerikaanse cryptomarkt verdere regelgevende veranderingen zal zien. Tot slot voorziet de analist een sterke instroom voor de spot bitcoin ETF’s en anticipeert hij op een bitcoin koers van $150.000 tegen het einde van het jaar.

Advertentie

Wanneer lanceren de ethereum ETF’s?

Een belangrijk detail wat betreft de massa-goedkeuring van ethereum spot ETF’s van vorige week is dat uitsluitend de 19b-4 aanvragen groen licht hebben gekregen. Dit is nog niet genoeg om daadwerkelijk genoteerd te worden op de betrekkelijke handelsbeurzen. Hier is ook een S-1 goedkeuring voor nodig, en dit zou nog weken tot maanden kunnen duren.

Kendrick voorspelt dat de ethereum ETF’s ergens volgende maand gelanceerd zullen worden. Daarnaast denkt hij dat de fondsen in het eerste jaar tussen de $15 en $45 miljard kunnen verwelkomen. Tot slot voorspelt hij dat ethereum aan het einde van dit jaar op een prijs van $8.000 zal staan.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie