Ivo Melchers Ivo Melchers
27/05/2024 19:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/05/2024 15:55

Solana en XRP de volgende kandidaten voor ETF’s, zegt Britse megabank

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana en XRP de volgende kandidaten voor ETF’s, zegt Britse megabank

Foto: Alex Yeung/Shutterstock

Na bitcoin (BTC) krijgt ook ethereum (ETH) zijn eigen spot Exchange-Traded Funds (ETF’s).in de Verenigde Staten. Vorige week keurde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) namelijk een waslijst ethereum ETF-aanvragen goed.

Het heeft de discussie doen oplaaien of meer altcoins in de toekomst zullen volgen. De grote Britse bank Standared Chartered is optimistisch en denkt dat de toezichthouder volgend jaar ook spot ETF’s voor XRP, de cryptomunt van Ripple, en solana (SOL) toe zal staan.

2024 is het jaar van de crypto-airdrops – al miljarden weggegeven
2024 is het jaar van de crypto-airdrops - al miljarden weggegeven

XRP en solana ETF’s

Standared Charted analist Geoffrey Kendric is van mening dat de goedkeuring van ethereum beursfondsen de weg heeft vrijgemaakt voor meer altcoins om eenzelfde pad in te slaan.

“Voor andere munten (bijv. SOL, XRP) zullen de markten ook vooruitkijken naar hun uiteindelijke ETF-status, hoewel dit waarschijnlijk een verhaal voor 2025 is en niet voor 2024,” aldus het hoofd van forex- en digitale activa-onderzoek bij de megabank.

De SEC keurde donderdag alle acht ethereum ETF-aanvragen goed, van onder andere giganten als BlackRock en Fidelity. Volgens Kendrick impliceert de goedkeuring dat ether zelf niet als een effect wordt geclassificeerd door de financiële waakhond. Dit zou volgens hem op zijn beurt betekenen dat vergelijkbare munten zoals XRP en solana ook niet als effect worden beschouwd, wat de weg vrij zou maken voor de uiteindelijke lancering van dergelijke spot ETF’s.

Verder verwacht Kendrick dat de Amerikaanse cryptomarkt verdere regelgevende veranderingen zal zien. Tot slot voorziet de analist een sterke instroom voor de spot bitcoin ETF’s en anticipeert hij op een bitcoin koers van $150.000 tegen het einde van het jaar.

Advertentie

Wanneer lanceren de ethereum ETF’s?

Een belangrijk detail wat betreft de massa-goedkeuring van ethereum spot ETF’s van vorige week is dat uitsluitend de 19b-4 aanvragen groen licht hebben gekregen. Dit is nog niet genoeg om daadwerkelijk genoteerd te worden op de betrekkelijke handelsbeurzen. Hier is ook een S-1 goedkeuring voor nodig, en dit zou nog weken tot maanden kunnen duren.

Kendrick voorspelt dat de ethereum ETF’s ergens volgende maand gelanceerd zullen worden. Daarnaast denkt hij dat de fondsen in het eerste jaar tussen de $15 en $45 miljard kunnen verwelkomen. Tot slot voorspelt hij dat ethereum aan het einde van dit jaar op een prijs van $8.000 zal staan.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie