Wessel Kersting Wessel Kersting
08/07/2022 17:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/07/2022 17:00

Solana hacker krijgt enorme beloning na terugsturen gestolen crypto

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: David Sandron/Shutterstock

Crema Finance, een decentralized finance (DeFi) project en liquiditeitsprotocol op Solana (SOL), is afgelopen zondag het slachtoffer geworden van een enorme hack.

“Ons protocol lijkt net gehackt te zijn. We hebben het platform tijdelijk opgeschort en onderzoeken het. Updates zullen hier zo snel mogelijk worden gedeeld.”

Aldus Crema Finance op Twitter. In totaal wist de hacker maar liefst 69.422 SOL en bijna 6,5 miljoen USDC stablecoins buit te maken. De cryptocurrencies waren bij elkaar ongeveer $9 miljoen waard op het moment van de hack.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Contact met hacker via blockchain

Na de aanval heeft het team van Crema Finance nog contact proberen te leggen met de hacker. Dit ging natuurlijk niet gemakkelijk. Uiteindelijk besloot Crema om een on-chain bericht achter te laten, dat is een bericht gekoppeld aan een transactie op de blockchain van Solana. Daarin stelde het Crema Finance een beloning voor.

Een dag na het bericht stuurde de hacker op dezelfde manier een bericht terug. Via Solscan was te achterhalen dat de hacker liet weten dat hij er bewust van is dat het Cream team contact met hem of haar probeert op te nemen en stelde vervolgens een gesprek voor. De hacker schreef:

“Crema team, aangezien jullie me proberen te bereiken om te onderhandelen, laten we eens praten.”

Crema Finance heeft later in een update laten weten dat de gestolen coins teruggestuurd zijn. De hacker heeft niet alles teruggestuurd, hij of zij mag namelijk een deel behouden.

Advertentie

Hacker ontvangt enorme beloning

Uit de onderhandeling is gekomen dat de hacker in totaal 45.455 SOL (ongeveer $1,65 miljoen) mag houden als beloning. Het team heeft ook aangegeven de hacker te zien als ‘white hat’ hack, een titel die aan hackers wordt gegeven die hacken met goede bedoelingen. Dat betekent dat Crema Finance hoogstwaarschijnlijk geen aangifte zal doen tegen de hacker.

In een tweet heeft het team aangegeven dat de hacker in totaal 6.064 ethereum (ETH) (ongeveer $7 miljoen) en 23.967 SOL (ongeveer $870.000) terug heeft gegeven.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie