Simon Bosch Simon Bosch
06/11/2023 18:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/11/2023 17:20

Solana koers krijgt flinke dreun na vreemde FTX transacties

Solana-SOL
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana koers krijgt flinke dreun na vreemde FTX transacties

Foto: Dennis Diatel/Shutterstock

In september ging het nieuws dat het overblijfsel van de failliete crypto exchange FTX toestemming wilde van de rechter om verschillende cryptocurrencies te verkopen. Het bezat een enorm bedrag aan coins, waaronder erg veel solana (SOL). Er was veel onduidelijkheid over hoe dit precies zou verlopen, en een nieuwe transactie maakt het er niet beter op.

Crypto Ontbijt: Ethereum ETF’s maken sterk debuut, Mt. Gox verplaatst $3 miljard Bitcoin
Crypto Ontbijt: Ethereum ETF's maken sterk debuut, Mt. Gox verplaatst $3 miljard Bitcoin

FTX wil af van zijn crypto

Afgelopen september crashte de solana koers door het nieuws rondom de geplande verkoop, die vervolgens ook nog eens werd goedgekeurd door de rechter. Echter bleek toen ook dat de angst misplaatst was, want FTX zou de coins niet zomaar op de open markt verkopen.

In plaats daarvan zou het gaan om verkopen aan durfkapitalisten die de coins voor een bepaalde periode niet mogen verkopen. Het zou in principe dus niet voor extra verkoopdruk zorgen. Toch was dit niet genoeg om een snelle crash van ongeveer 10% te voorkomen.

Vorige week handelde SOL nog rond de $45. Op het moment van schrijven is dat $40. De cryptomarkt in zijn algemeen kleurde de afgelopen uren juist groen.

Advertentie

Gaat FTX alsnog solana verkopen op exchanges?

Afgelopen donderdag blijkt FTX maar liefst 1,1 miljoen SOL te hebben verplaatst naar Binance en Kraken. Dat schrijft blockchain-analist Lookonchain op Twitter. Dat zou op dat moment zo’n 42,4 miljoen dollar waard zijn geweest. Daarnaast heeft het nog veel meer coins verstuurd, in totaal zou het sinds het hiertoe in staat is al bijna 103 miljard dollar aan SOL hebben verstuurd. Daar blijft het bovendien niet bij. In totaal heeft het ruim 221 miljoen dollar verstuurd in de vorm van 31 verschillende cryptocurrencies.

Maandagnacht heeft FTX opnieuw SOL verstuurd, alhoewel het ging om slechts 750.000 SOL (ongeveer 30 miljoen dollar). Ook dit keer waren de bestemmingen Binance en Kraken, maar het is niet duidelijk of de coins zijn verkocht. Verder heeft FTX een groot aantal coins vastgelegd in een stakingcontract, maar op maandag is 3,96 miljoen SOL hier weer uitgehaald. Dat aantal heeft op dit moment een waarde van zo’n 160 miljoen dollar.

Al met al is het vreemd dat het bedrijf alsnog de coins naar exchanges verstuurt. Toch hoeft dit niet te betekenen dat de coins inderdaad op de open markt worden gedumpt. Zowel Binance als Kraken bieden namelijk Over-The-Counter (OTC) diensten aan. Hiermee kun je coins verkopen zonder dat het de markt beïnvloedt. Het zou kunnen dat dit FTX’ plan is.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie