Timo Bult Timo Bult
30/11/2021 18:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/11/2021 18:33

Solana krijgt eigen Grayscale investeringsfonds, koers reageert

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana krijgt eigen Grayscale investeringsfonds, koers reageert

Foto: sdx15 / Shutterstock.com

Goed nieuws voor solana (SOL) bezitters! De altcoin krijgt namelijk een eigen trustfonds. Dat maakt ’s werelds grootste crypto vermogensbeheerder Grayscale vandaag bekend. De SOL prijs reageerde direct goed.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Grayscale komt met solana trustfonds

Grayscale kondigde vanmiddag aan dat het ’t Grayscale Solana Trust-fonds zal lanceren. Middels het fonds kunnen investeerders blootstelling krijgen aan SOL, de native crypto van het Solana-ecosysteem. Zo’n fonds is vooral voor grote institutionele beleggers interessant.

Zij kunnen namelijk via het fonds zonder al teveel gedoe investeren in Solana. Grayscale neemt met het fonds alle zorgen omtrent belastingeisen en andere toepasselijke wet- en regelgeving uit handen van de investeerder. Daarbij hoeft de investeerder bijvoorbeeld ook geen wallet aan te maken en de SOL zelf te bewaren.

“De digitale activaklasse groeit en we breiden ons aanbod mee uit! Krijg blootstelling aan SOL, het token van het Solana-netwerk, via het nieuwe Grayscale Solana Trust”

Grayscale is een enorme speler op het gebied van investeringsfondsen voor digitale activa. Het bedrijf biedt een enorme hoeveelheid aan verschillende fondsen en heeft in totaal $52,7 miljard aan crypto onder beheer. Het grootste fonds is het Grayscale Bitcoin Trust-fonds, dat een vermogen onder beheer van maar liefst $37 miljard heeft.

Advertentie

Solana prijs klimt

Nog niet zo lang geleden bereikte SOL zijn huidige all-time high (ATH). Begin november zette de altcoin een prijs van net geen $260 neer maar zakte in de weken erop met 30% in waarde. De koers begon twee dagen weer te stijgen nadat de steunzone bij $200-180 standhield.

Toen Grayscale eenmaal het nieuws naar buiten bracht, kreeg solana echter een extra zetje. Op een aardige volumepiek steeg SOL enkele procenten. Mocht solana dit traject kunnen hervatten en de huidige weerstand breken, dan vinden we bij $240 de volgende weerstand waar de bulls doorheen moeten zien te breken.

Solana is een project waarop smart contracts uitgevoerd kunnen worden. Volgens crypto exchange FTX CEO Sam Bankman-Fried kan Solana dit zo efficiënt dat hij verwacht dat het netwerk miljarden mensen aankan. Hierover lees je in dit artikel meer.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie