Kevin Schijven Kevin Schijven
03/02/2022 11:21 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/02/2022 11:21

Solana lijdt het meest in rode crypto-markt, maar quant schiet ervandoor

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana lijdt het meest in rode crypto-markt, maar quant schiet ervandoor

Foto: Natchapol18/Shutterstock

Bitcoin (BTC) verloor gisterenmiddag weer grip en dat ging gepaard met zware klappen op aandelen van grote technologiebedrijven als Meta (Facebook). Vervolgens trok bitcoin wederom de koersen van de meeste altcoins mee omlaag.

Enkele uren later kregen de koersen nog een klap te verduren door een enorme diefstal op Wormhole, een cross-chain bridge tussen Ethereum en Solana. Maar liefst $320 miljoen aan ETH werd gestolen. Klik hier om daarover meer te lezen.

Alle koersen in de top 100 kleuren vandaag rood, op een uitzondering na. De totale marktkapitalisatie daalt naar $1,76 biljoen, een daling van 5,4% of ongeveer $100 miljard.

VeChain en UFC lanceren unieke ‘getokeniseerde handschoenen’
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Ethereum koers daalt

Ethereum (ETH) kon gisteren niet door $2.800 breken en toen bitcoin begon bitcoin te dalen, viel ether naar $2.650. De ether koers kon vervolgens iets herstellen en kwam weer boven $2.700 uit, maar toen kwam het nieuws over de hack naar buiten.

Ether dipte vervolgens naar $2.630, maar kon wederom herstellen naar $2.700. Langzamerhand daalde de koers gedurende nacht weer naar $2.650. Op het moment van schrijven verliest ether echter grip op deze $2.650 en zakt de koers naar $2.600, een verlies van 6% in de afgelopen 24 uur.

Advertentie

Top 10 altcoins flink in de min

Binance coin (BNB) verliest iets minder, maar zakt alsnog met bijna 5,5% naar $362. Cardano (ADA) houdt vandaag het best stand onder de grootste crypto maar zakt alsnog met 4,5% naar $1,02. Ook ripple (XRP) daalt met 5,5% en zakt momenteel weer onder $0,6. Beide meme tokens, dogecoin (DOGE) en shiba inu (SHIB), dalen iets harder en staan bijna 6% in de min.

Dan lopen de verliezen echter snel op. Avalanche (AVAX) staat 9,5% in de min en zakt naar $65,5. Terra (LUNA) verliest 10% en komt uit op $47. Polkadot (DOT) staat zelfs 10,5% in de min en daalt naar $18,2. En dan hebben we Solana (SOL), die de afgelopen dagen juist nog het hardst steeg onder de grootste crypto. SOL leek gisteren nog een bounce te maken en te herstellen naar $111, maar de koers dook toen met 14% omlaag en komt vanochtend op $95 uit. Dat had, zoals eerder gezegd, te maken met een enorme diefstal op Wormhole.

Worldcoin kondigt nieuw netwerk aan, WLD koers reageert meteen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Top 100 hardste dalers

Een flink aantal altcoins staat 10% in het rood vandaag. Dat zijn graph (GRT), gala (GALA), thorchain (RUNE), ecash (XEC), enjin coin (ENJ), kusama (KSM), stacks (STX), synthetix (SNX), chainlink (LINK), elrond (EGLD) en oasis network (ROSE).

Looksrare (LOOKS), sandbox (SAND), curve (CRV) en kadena (KDA) verliezen 11%. Flow (FLOW) en axie infinity (AXS) 12%. Arweave (AR) en convex finance (CVX) zijn de grootste verliezer uit de top 100 vandaag en staan zelfs 14% in de min.

Slechts een handjevol altcoins doen het beter dan bitcoin dit jaar
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Quant, de enige uitzondering

Dan hebben we vandaag een opvallende uitzondering in de top 100 crypto, namelijk quant (QNT). QNT schoot in de afgelopen 24 uur met maar liefst 32% omhoog naar een piek van $142,7. Echter daalt QNT met de rest van de markt vanochtend mee. Quant kon deze week wellicht eindelijk een bodem vinden rond $90, de laagste prijs sinds eind juli. QNT staat echter alsnog 70% onder zijn all-time high (ATH) uit september.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie