Kevin Schijven Kevin Schijven
22/08/2021 17:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/08/2021 17:22

Solana (SOL) DeFi project Luna Yield pleegt exit scam en verdwijnt met $6,7 miljoen aan crypto kort na lancering

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana (SOL) DeFi project Luna Yield pleegt exit scam en verdwijnt met $6,7 miljoen aan crypto kort na lancering

Foto: sdx15 / Shutterstock.com

Het team achter Luna Yield, een decentralized finance (DeFi) project op Solana (SOL), is naar verluidt verdwenen met maar liefst $6,7 miljoen in cryptocurrencies.

Begin deze week hield het team van Luna Yield een zogeheten initial dex offering (IDO), een soort IEO maar dan op een decentrale cryptocurrency-exchange. De IDO verliep via Solpad, een fondsenwervingsplatform voor Solana, het was pas de tweede IDO op Solpad na SolStarter. Het Luna Yield team haalde maar liefst $6,7 miljoen op van investeerders.

Enkele dagen na de IDO lanceerde het project op Solana en vlak daarna was plotseling het team compleet verdwenen. De website van het project is offline en alle socialmedia-accounts zijn gesloten. Het SolPad team werd compleet verast:

Inmiddels is het duidelijk dat het hoogstwaarschijnlijk om een zogeheten rug pull of exit scam gaat. Volgens gegevens van Solscan blijkt dat enkele dagen geleden al grote bedragen aan wrapped bitcoin (WBTC), wrapped ether (WETH), tether (USDT) en LUNY, de token van Luna Yield, waren verplaatst naar een anonieme Tornado wallet.

Tornado Cash is een soort crypto mixer om sporen te wissen. Gebruikers die crypto naar Tornado sturen, kunnen deze vervolgens weer opnemen via een nieuw adres. Hierdoor wordt het zeer moeilijk om verschillende adressen en gestolen crypto aan elkaar te koppelen.

SolPad kondigde gisteren aan dat het investeerders deels zal compenseren. Investeerders die aan de IDO meededen, zullen 60% van hun investering weer terugkrijgen in USD coins (USDC):

De koers van LUNY steeg van $150 naar $330 afgelopen vrijdag. Toen vond de rug pull plaats en stortte de koers compleet in met een daling van 97%. De koers van SOL bleef ongedeerd en vestigde gisteren zelfs nog een all-time high (ATH) van $81,25 na een stijging van bijna 100% in twee weken.

 

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie