Kevin Schijven Kevin Schijven
10/08/2021 06:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/08/2021 06:15

Solana (SOL) lanceert cross-chain verbinding met Ethereum (ETH), Terra (LUNA) en Binance Smart Chain (BSC)

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana (SOL) lanceert cross-chain verbinding met Ethereum (ETH), Terra (LUNA) en Binance Smart Chain (BSC)

Foto: sdx15 / Shutterstock.com

Solana (SOL) heeft Wormhole gelanceerd, een tool die het Solana netwerk met andere blockchains verbindt. Het gaat om versie 2.0 van deze nieuwe zogeheten cross-chain bridge.

Wormhole maakt het mogelijk om gegevens en cryptocurrency tokens te versturen tussen twee verschillende blockchains die normaliter niet compatibel met elkaar zijn. De Wormhole ondersteunde eerst alleen het netwerk van Ethereum (ETH), maar daar zijn inmiddels Terra (LUNA) en de Binance Smart Chain (BSC) aan toegevoegd. Meer blockchains volgen wellicht nog in een later stadium.

Deze blockchain brug maakt het mogelijk om tokens tussen platformen te versturen zodat ze te gebruiken zijn in de decentrale applicaties (dApps) van een ander platform. Een bekender voorbeeld hiervan is wrapped bitcoin (WBTC). Met wrapped bitcoin kun je je bitcoin (BTC) vastzetten om vervolgens een ‘wrapped’ versie ervan te gebruiken in dapps op Ethereum, zoals die uit de decentralized finance (DeFi) markt. Wormhole zet bijvoorbeeld ERC-20 tokens om in SPL tokens, maar kan dit ook andersom uitvoeren.

Solana zag afgelopen week meerdere grote aankondigingen en lanceringen. Zo lanceerde onlangs Star Atlas, een NFT martkplaats op Solana. Serum, de decentrale exchange (DEX) ondersteund door FTX, lanceerde nieuwe tools voor DeFi met Permissioned Market. Ook werden staking pools twee weken geleden geïntroduceerd op het netwerk.

Solana wil de concurrentie aangaan met netwerken als Ethereum en Cardano (ADA) en heeft een groot voordeel: het netwerk ondersteunt al maar liefst 50.000 transacties per seconde (TPS). De SOL koers explodeerde dit jaar en steeg van $1,50 naar een all-time high (ATH) van $58 medio mei, dat was een stijging van bijna 4.000%. De koers is echter sindsdien met 30% weer omlaag gecorrigeerd, maar is de afgelopen twee weken weer aan het stijgen. Bitvavo noteerde afgelopen week voor het eerst SOL.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie