Timo Bult Timo Bult
03/08/2021 09:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/08/2021 09:55

Bitvavo noteert na polkadot (DOT) ook solana (SOL)!

Nieuws
Bitvavo noteert na polkadot (DOT) ook solana (SOL)!

Foto: Bitvavo

Het is weer een nieuwe dag en dus staat de Nederlandse exchange Bitvavo op het punt om een nieuwe altcoin te noteren op zijn handelsplatform. Deze week noteert Bitvavo elke dag een nieuwe altcoin, vijf dagen op rij. Gisteren werd het startschot gegeven met polkadot (DOT), waarover je hier meer leest. Vandaag om 14:00 is de volgende aan de beurt: solana (SOL)!

Solana is Spaans voor “de zonnige kant van een berg of vallei.” En crypto-investeerders die solana in hun wallet hebben sinds begin dit jaar zullen deze crypto inderdaad als zonnig beleven. Sinds begin dit jaar steeg SOL namelijk meer dan 1.600% in waarde! Op 1 januari was SOL nog ongeveer $1,80 waard. Op het moment van schrijven dobbert de prijs boven $33.

Bitvavo opent vandaag om 14:00 de handel in de cryptocurrency van dit snelgroeiende crypto-project. Je zal hem nu al in het overzicht terug kunnen vinden, maar de handel opent dus om 14:00. Heb je nog geen account bij Bitvavo? Klik op deze link om direct aan de slag te gaan!

We herhalen het nog maar even; Bitvavo is een populaire Nederlandse exchange waar men op een overzichtelijk en goedkoop platform naast bitcoin (BTC) ook allerlei altcoins kan verhandelen. Ben je een hodler of actieve trader? Het maakt niet uit uit welk hout je gesneden bent, Bitvavo biedt aan iedereen (dus ook beginners) de tools om het handelen in crypto een eitje te maken. Nog een reden waarom Bitvavo zo populair is, zijn de betaalmogelijkheden. Men kan namelijk gemakkelijk crypto kopen via iDeal en SEPA. Ook zal je de klantenservice gewoon in het Nederlands kunnen benaderen. Een goede plek om te beginnen dus!

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Wat is Solana?

Solana is een project dat smart contracts ondersteunt en is vooral gericht op het realiseren van een enorme transactiesnelheid. De heilige graal van blockchain-technologie is decentralisatie in combinatie met een grote verwerkingssnelheid. Dit blijkt echter nog altijd een behoorlijke uitdaging te zijn, deze twee aspecten gaan namelijk niet zomaar hand in hand.

De “derde generatie blockchain” heeft een unieke benadering van dit probleem. Met zijn proof of history protocol worden transacties op chronologische volgorde opgeslagen. Dit zorgt ervoor dat nodes in het netwerk minder informatie hoeven uit te wisselen en dat de transacties een stuk zuiniger zijn. Solana trok om deze reden al een aantal grote investeerders aan.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement