Timo Bult Timo Bult
03/08/2021 09:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/08/2021 09:55

Bitvavo noteert na polkadot (DOT) ook solana (SOL)!

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitvavo noteert na polkadot (DOT) ook solana (SOL)!

Foto: Bitvavo

Het is weer een nieuwe dag en dus staat de Nederlandse exchange Bitvavo op het punt om een nieuwe altcoin te noteren op zijn handelsplatform. Deze week noteert Bitvavo elke dag een nieuwe altcoin, vijf dagen op rij. Gisteren werd het startschot gegeven met polkadot (DOT), waarover je hier meer leest. Vandaag om 14:00 is de volgende aan de beurt: solana (SOL)!

Solana is Spaans voor “de zonnige kant van een berg of vallei.” En crypto-investeerders die solana in hun wallet hebben sinds begin dit jaar zullen deze crypto inderdaad als zonnig beleven. Sinds begin dit jaar steeg SOL namelijk meer dan 1.600% in waarde! Op 1 januari was SOL nog ongeveer $1,80 waard. Op het moment van schrijven dobbert de prijs boven $33.

Bitvavo opent vandaag om 14:00 de handel in de cryptocurrency van dit snelgroeiende crypto-project. Je zal hem nu al in het overzicht terug kunnen vinden, maar de handel opent dus om 14:00. Heb je nog geen account bij Bitvavo? Klik op deze link om direct aan de slag te gaan!

We herhalen het nog maar even; Bitvavo is een populaire Nederlandse exchange waar men op een overzichtelijk en goedkoop platform naast bitcoin (BTC) ook allerlei altcoins kan verhandelen. Ben je een hodler of actieve trader? Het maakt niet uit uit welk hout je gesneden bent, Bitvavo biedt aan iedereen (dus ook beginners) de tools om het handelen in crypto een eitje te maken. Nog een reden waarom Bitvavo zo populair is, zijn de betaalmogelijkheden. Men kan namelijk gemakkelijk crypto kopen via iDeal en SEPA. Ook zal je de klantenservice gewoon in het Nederlands kunnen benaderen. Een goede plek om te beginnen dus!

Coinbase waarschuwt: Onrustig crypto-kwartaal op komst
Coinbase waarschuwt: Onrustig crypto-kwartaal op komst

Wat is Solana?

Solana is een project dat smart contracts ondersteunt en is vooral gericht op het realiseren van een enorme transactiesnelheid. De heilige graal van blockchain-technologie is decentralisatie in combinatie met een grote verwerkingssnelheid. Dit blijkt echter nog altijd een behoorlijke uitdaging te zijn, deze twee aspecten gaan namelijk niet zomaar hand in hand.

De “derde generatie blockchain” heeft een unieke benadering van dit probleem. Met zijn proof of history protocol worden transacties op chronologische volgorde opgeslagen. Dit zorgt ervoor dat nodes in het netwerk minder informatie hoeven uit te wisselen en dat de transacties een stuk zuiniger zijn. Solana trok om deze reden al een aantal grote investeerders aan.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
'Tot 99% van Mt. Gox's bitcoin zullen mogelijk verkocht worden'
Crypto-markt in de war: Mt. Gox-slachtoffers weigeren te verkopen
Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Advertentie