Timo Bult Timo Bult
08/05/2021 18:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/05/2021 18:15

Solana (SOL) krijgt injectie van $100 miljoen, een nieuwe boost voor het ecosysteem

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana (SOL) krijgt injectie van $100 miljoen, een nieuwe boost voor het ecosysteem

Foto: sdx15 / Shutterstock.com

De nog relatief onbekende altcoin Solana (SOL) krijgt een mooie boost. Vijf fondsen injecteren namelijk maar liefst $100 miljoen in het ecosysteem van het project. De bedoeling is dat dit de ontwikkeling van applicaties op het netwerk een flinke boost geeft.

Solana is een van de hardste stijgers op de cryptomarkt. De altcoin staat sinds begin 2021 bijna 3.000% in de plus. Terwijl SOL op 1 januari nog ongeveer $1,50 waard was, is dit op het moment van schrijven meer dan $40. Waarom is Solana zo hard gestegen?

De groei van Solana heeft waarschijnlijk te maken met hoeveel transacties per seconde het netwerk kan verwerken. Bitcoin (BTC) kan bijvoorbeeld maar 7 transacties per seconde (TPS) aan (zonder hulp van layer-2 oplossingen) en Ethereum (ETH) kan momenteel maar zo’n 15 tot 18 TPS aan. Door de groeiende markt krijgen deze netwerken het steeds drukker en dat leidt tot hogere transactiekosten.

Het netwerk zag de afgelopen tijd veel ontwikkelingen. Zo werd onlangs decentralized finance (DeFi) naar Solana gebracht met de lancering van Serum, een gedecentraliseerde cryptocurency exchange. Ook werd Raydium gelanceerd, een zogeheten automated market maker (AMM) en liquidity provider. Nu krijgt Solana dus een nieuwe injectie:

Vijf fondsen investeren $100 miljoen in het ecosysteem. De president van de Solana Foundation, Anatoly Yakovenko, zei hierover:

“Solana is toegewijd aan de groei op lange termijn van elk project en elke ontwikkelaar die ervoor kiest om op Solana voort te bouwen. We zijn verheugd met de steun van onze nieuwe strategische partners, Huobi, Gate Labs, NGC Ventures, HashKey en MATH Global Foundation, terwijl we doorgaan met het opbouwen van een censuurbestendig en gemeenschapsgericht ecosysteem.”

De tegoeden zullen vooral worden ingezet ter stimulering van de ontwikkelingen in Azië. Zo zal Huobi, een exchange, zich bijvoorbeeld gaan richten op de infrastructuur van Solana terwijl NGC zich bezig zal houden met het adviseren op het gebied van bedrijfsvoering en financial management.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie