Timo Bult Timo Bult
04/09/2021 12:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/09/2021 12:04

Solana (SOL) oprichter: ‘Huidige situatie is niet zoals 2017-2018 bubbel’

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana (SOL) oprichter Huidige situatie is niet zoals 2017-2018 bubbel

Foto: sdx15 / Shutterstock.com

Onlangs deed Solana (SOL) oprichter en CEO Anatoly Yakovenko al een aantal interessante uitspraken in een interview. In een recent ander interview met Decrypt sprak de oprichter zich uit over het vraagstuk of de cryptomarkt op dit moment in een zeepbel zit.

Met de koersen van cardano (ADA), solana en andere altcoins die hard stijgen, vragen velen zich af of dit houdbaar is. Zitten we in een zeepbel die binnenkort gaat knappen? In dat geval zouden de koersen weer een crypto winter ingaan en zullen we correcties zien zoals we die in 2018 zagen. Maar wat denkt Solana-oprichter Yakovenko hierover?

“Dit is een heel andere situatie in de ruimte dan alle andere, […] Dus het is niet echt te vergelijken met bubbels. De zeepbel van 2017, hij kwam en ging, en er volgden drie jaar waarin mensen dingen bouwden. En nu zijn we op het punt waar we de infrastructuur hebben gebouwd waarmee nieuwe ontwikkelaar aan de slag kunnen en snel kunnen itereren.”

De cryptomarkt en de ontwikkeling daarvan wordt vaak vergeleken met de opkomst van het internet. Ook die industrie zag een enorme klap in de vorm van de dot-com bubble. Destijds waren er enorm veel internetbedrijven met een veel te hoge waardering. Dat klapte op een gegeven moment, in 2002, volledig in elkaar. Qua daadwerkelijke adoptie van blockchain en crypto zitten we hier volgens Yakovenko echter nog een stukje voor:

“We bevinden ons misschien in de fase waarin e-mail op internet begon te werken.”

In een eerder interview deed Yakovenko voor sommigen een opvallende uitspraak. Hij zei namelijk dat zijn Solana absoluut geen Ethereum (ETH) killer is. Hij ziet de competitie juist als een drijvende factor voor verdere innovatie en ontwikkelingen in de sector.

Solana is een project dat ontzettend populair is en daardoor snel groeit. Zo is het project op social media ontzettend populair.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie