Roy van Krieken Roy van Krieken
31/08/2021 16:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2021 16:04

Solana (SOL) hype breekt records, populariteit gaat door het dak

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana (SOL) hype breekt records, populariteit gaat door het dak

Foto: sdx15 / Shutterstock.com

Solana (SOL) is een cryptocurrency die op dit moment veilig in de top 10 staat. De coin is dit jaar enorm in waarde gestegen. Aan het begin van 2021 was de prijs van SOL zo’n $1,50. Op dit moment wordt SOL echter al tegen een prijs van meer dan $120 verhandeld. Dat is een stijging van enkele duizenden procenten.

Solana is nog lang niet waar het moet zijn, zegt oprichter
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Populariteit bereikt all-time high

Door deze explosieve stijging van de koers van Solana is het niet gek dat de interesse in het project eveneens tot astronomische hoogtes wordt gekatapulteerd. Volgens het data analyse bedrijf Santiment is dit ook terug te zien in de data.

Santiment stelt zelfs dat “Solana” en “SOL” de twee meest gebruikte crypto-gerelateerde zoektermen waren de afgelopen tijd op social media. 

Advertentie

Redenen voor succes

Deze snelle stijging van de koers en de populariteit van Solana komen uiteraard niet zomaar uit de lucht vallen. Er zijn namelijk een aantal belangrijke ontwikkelingen geweest die ontzettend goed in de smaak zijn gevallen bij investeerders en ontwikkelaars.

Zo heeft Solana optimaal gebruik gemaakt van de hype omtrent non-fungible tokens (NFT). Deze sector wist binnen de kortste keren razend populair te worden bij onder meer verzamelaars, fans en zelfs bekende personen.

Solana kreeg een behoorlijk naamsbekendheid toen zij de Degenerate Apes NFT collectie gingen aanbieden. Veel investeerders werden op deze manier aangetrokken tot het Solana ecosysteem. 

Daarnaast is het Wormhole Project van groot belang geweest in het succes van Solana. Dit project zou er voor moeten zorgen om een aantal grote cryptocurrencies, waaronder bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en Terra (LUNA), met elkaar te verbinden. 

Als laatste is de institutionele interesse in Solana op dit moment erg groot. Grote investeerders zien Solana als een goedkoper alternatief voor ethereum. Vermogensbeheerder Osprey Funds heeft zelfs een aanvraag gedaan voor een solana fonds bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Al met al is dit een enorm succesvol jaar voor solana geweest. Of deze huidige trend door wordt gezet is niet te zeggen. De toekomst van solana ziet er in ieder geval rooskleurig uit op het moment.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie