Timo Bult Timo Bult
29/08/2021 11:17 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/08/2021 11:17

Solana (SOL), een Ethereum (ETH) concurrent, steeg dit jaar al meer dan 5.500%, wat verwachten analisten?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana (SOL), een Ethereum (ETH) concurrent, steeg dit jaar al meer dan 5.500%, wat verwachten analisten?

Foto: sdx15 / Shutterstock.com

Solana (SOL) is een van de top 10 cryptocurrencies die dit jaar ontiegelijk hard in waarde is gestegen. Het ecosysteem, dat concurrentie vormt voor Ethereum (ETH), staat nog grotendeels in zijn kinderschoenen. Toch is de solana koers de afgelopen maanden als een raket gegaan.

Begin dit jaar handelde SOL rond een prijs van $1,50 op crypto exchange Binance. Samen met de markt steeg de koers vervolgens tot een waarde van $50. Toen kwam de marktbrede correctie in mei die de koers weer terug naar $20 drukte. Vanuit daar steeg SOL echter weer om gisteren een nieuwe all-time high (ATH) te bereiken van $98,95 op Binance. Kortom, investeerders die er dit jaar vroeg bij waren kijken nu naar een winst van meer dan 5.500%.

Solana is een project dat smart contracts ondersteunt en is vooral gericht op het realiseren van een enorme transactiesnelheid waarmee het dus onder andere de concurrentie aangaat met Ethereum. De heilige graal van blockchain-technologie is decentralisatie in combinatie met een grote verwerkingssnelheid. Dit blijkt echter nog altijd een behoorlijke uitdaging te zijn, deze twee aspecten gaan namelijk niet zomaar hand in hand. Solana werd overigens onlangs door de Nederlandse crypto exchange Bitvavo genoteerd.

https://twitter.com/Rager/status/1431625837439299584

Verschillende analisten blijven ondanks de enorme stijging van de afgelopen maanden bullish. Zo ziet The Crypto Dog dat Solana nog steeds in de kinderschoenen staat, en daarom voor veel investeerders interessante blijft. “Ik denk dat het ecosysteem nog erg vroeg is en dat er in deze situatie nog veel winst over is voor investeerders,” aldus de analist in een tweet. 

En gezien het feit dat Solana een directe concurrent is voor Ethereum, is het niet gek om te bedenken dat de altcoin een deel van Ethereums marktaandeel kan afsnoepen. Matt Ballensweig van digitaal leenplatform Genesis merkt het nu nog enorme verschil op tussen de marktkapitalisaties van de twee.

Toch blijft een correctie naar beneden niet onmogelijk, zeker niet nu SOL net een ATH heeft neergezet. Een waarschuwing voor dergelijkse tweets is natuurlijk altijd dat in het verleden behaalde resultaten geen garantie bieden voor de toekomst. Het is belangrijk om altijd eigen onderzoek te doen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie