Timo Bult Timo Bult
23/02/2022 08:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/02/2022 08:45

Terra haalt $1 miljard op voor UST reserves, LUNA koers stijgt hard

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Terra haalt $1 miljard voor UST reserves, LUNA koers stijgt hard

Foto: Muhammed AKAN/Shutterstock

De prijs van terra (LUNA) doet het vandaag uitstekend en dat heeft waarschijnlijk te maken met het volgende nieuws. De Luna Foundation Guard (LFG) heeft namelijk een enorm succesvolle investeringsronde achter de rug voor zijn terraUSD (TUSD) stablecoin.

Rondje langs de crypto velden: ethereum, cardano en meer
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

$1 miljard aan LUNA verkocht

LFG kondigde de succesvolle investeringsronde gisteren aan. In een private token sale werd maar liefst $1 miljard aan LUNA tokens verkocht. Het is “een van de grootste verkooprondes van de crypto-industrie” die ooit heeft plaatsgevonden, aldus LFG.

Het geld werd ingelegd door grote namen als Three Arrows Capital, DeFiance Capital en andere grote durfkapitaalinvesteerders. Om te voorkomen dat zij hun LUNA direct op de markt dumpen wordt de crypto eerst vier jaar vastgezet.

Bitcoin kopen

De grote vraag is natuurlijk; wat gaat de foundation met dit geld doen? En het antwoord is bitcoin kopen! UST is een algoritmische stablecoin en heeft een reserve aan onderliggende activa. Om UST nog stabieler te maken als stablecoin wil de foundation een “gedecentraliseerde reserve” aanleggen.

“De veelgehoorde kritiek op algoritmische stablecoins is hun reflexieve karakter en het hypothetische risico van een ‘bankrun’-scenario waarbij de vraag om de stablecoins te verkopen groter is dan het aanbod op een manier die een toenemende prijsdaling in beide native tokens veroorzaakt.”

LFG voegt hieraan toe dat “de UST Forex Reserve een extra ondersteuningslaag biedt voor de UST-link met behulp van activa die worden beschouwd als minder gecorreleerd aan het Terra-ecosysteem, zoals Bitcoin.”

Advertentie

LUNA koers reageert

Het nieuws van de grote investering wordt uiteraard positief ontvangen door LUNA investeerders. De prijs van de altcoin steeg de afgelopen 24 uur met maar liefst 15% en is hiermee de op een na grootste stijger van de hele top 100.

Ook UST doet het goed, de stablecoin in kwestie. Waar de marktkapitalisatie begin dit jaar nog $10 miljard bedroeg is de waarde inmiddels naar $12,3 miljard gestegen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie