Timo Bult Timo Bult
10/05/2022 09:28 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 14:47

Terra (LUNA) crasht met 50% nadat UST stablecoin naar $0,68 zakt

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Terra (LUNA) crasht met 50% nadat UST stablecoin naar $0,68 zakt

Foto: Furkan Cubuk/Shutterstock

Terra (LUNA) bevindt zich in een benaderde situatie. Zoals gisteren al in het crypto nieuws te lezen was, verloor TerraUSD (UST), een stablecoin op het netwerk, zijn link met de dollar. Dit zorgde voor verdere chaos die gisteren even tot bedaren leek te komen. Maar nu is het opnieuw raak!

Nederlander verkoopt crypto voor droom Rolex die LUNA overleefde
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

1 UST zakt naar een waarde van $0,68

Door de chaos op de markt en de situatie omtrent UST, kwam de stablecoin in zwaar water terecht. Gisteren daalde UST al even tot $0,98 wat de Luna Foundation Guard (LFG) deed besluiten om $1,5 miljard aan bitcoin (BTC) en UST uit te lenen aan externe partijen. Dit met als doel om liquiditeit te bieden en zo de waarde van UST te ondersteunen.

Dit heeft tot nu toe nog weinig effect gehad, zo blijkt als we naar de grafiek van de stablecoin kijken. Waar UST dus idealiter ten alle tijden een waarde van $1 moet hebben, zelfs in tijden als deze, is de stabiliteit ver te zoeken:

TerraUSD/Amerikaanse dollar grafiek – Bron: CoinMarketCap

Alhoewel de waarde weer enigszins lijkt te stabiliseren, is de situatie nog niet opgelost. Terra medeoprichter Do Kwon laat op Twitter “meer kapitaal in te zetten” en “steady lads,” wat zoveel betekent als “houd vol jongens.”

Advertentie

Terra (LUNA) zakt volledig in

De pijn is ook te zien op de grafiek van LUNA, de cryptocurrency waarmee gebruikers UST kunnen maken. Gebruikers kunnen hun LUNA vernietigen en krijgen er dan UST voor terug, en vice versa. Zodoende zou de waarde van UST door arbitragemogelijkheden op $1 moeten blijven handelen. Doordat dit nu niet goed gaat, lijken investeerders vertrouwen te verliezen in het project.

Ten opzichte van 24 uur geleden staat LUNA zelfs 50% in de min! De cryptocurrency handelt hiermee op een waarde van $31, waar het gisteren nog rond de $61 handelde. Kortom, zware tijden voor het Terra-netwerk. Hopelijk worden de problemen snel opgelost.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie