Timo Bult Timo Bult
10/05/2022 09:28 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 14:47

Terra (LUNA) crasht met 50% nadat UST stablecoin naar $0,68 zakt

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Terra (LUNA) crasht met 50% nadat UST stablecoin naar $0,68 zakt

Foto: Furkan Cubuk/Shutterstock

Terra (LUNA) bevindt zich in een benaderde situatie. Zoals gisteren al in het crypto nieuws te lezen was, verloor TerraUSD (UST), een stablecoin op het netwerk, zijn link met de dollar. Dit zorgde voor verdere chaos die gisteren even tot bedaren leek te komen. Maar nu is het opnieuw raak!

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

1 UST zakt naar een waarde van $0,68

Door de chaos op de markt en de situatie omtrent UST, kwam de stablecoin in zwaar water terecht. Gisteren daalde UST al even tot $0,98 wat de Luna Foundation Guard (LFG) deed besluiten om $1,5 miljard aan bitcoin (BTC) en UST uit te lenen aan externe partijen. Dit met als doel om liquiditeit te bieden en zo de waarde van UST te ondersteunen.

Dit heeft tot nu toe nog weinig effect gehad, zo blijkt als we naar de grafiek van de stablecoin kijken. Waar UST dus idealiter ten alle tijden een waarde van $1 moet hebben, zelfs in tijden als deze, is de stabiliteit ver te zoeken:

TerraUSD/Amerikaanse dollar grafiek – Bron: CoinMarketCap

Alhoewel de waarde weer enigszins lijkt te stabiliseren, is de situatie nog niet opgelost. Terra medeoprichter Do Kwon laat op Twitter “meer kapitaal in te zetten” en “steady lads,” wat zoveel betekent als “houd vol jongens.”

Advertentie

Terra (LUNA) zakt volledig in

De pijn is ook te zien op de grafiek van LUNA, de cryptocurrency waarmee gebruikers UST kunnen maken. Gebruikers kunnen hun LUNA vernietigen en krijgen er dan UST voor terug, en vice versa. Zodoende zou de waarde van UST door arbitragemogelijkheden op $1 moeten blijven handelen. Doordat dit nu niet goed gaat, lijken investeerders vertrouwen te verliezen in het project.

Ten opzichte van 24 uur geleden staat LUNA zelfs 50% in de min! De cryptocurrency handelt hiermee op een waarde van $31, waar het gisteren nog rond de $61 handelde. Kortom, zware tijden voor het Terra-netwerk. Hopelijk worden de problemen snel opgelost.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie