Kevin Schijven Kevin Schijven
11/05/2022 19:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/05/2022 19:05

Terra (LUNA) oprichter onthult plan om crypto en stablecoin te redden

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Terra (LUNA) oprichter onthult plan om crypto en stablecoin te redden

Foto: Muhammed AKAN/Shutterstock

De enorme crash van terra (LUNA) alsmede de terrausd (UST) stablecoin zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn. Het zorgt voor veel verlies onder investeerders van de voormalig grote altcoin, maar trekt ook de rest van de cryptocurrency markt mee.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

De crash van LUNA & UST

UST is een zogenaamde ‘algoritmische’ stablecoin en wordt door een handjevol verschillende valuta als LUNA en bitcoin (BTC) ondersteund om 1:1 gekoppeld te zijn aan de Amerikaanse dollar. Elke keer als een nieuwe UST token wordt gecreëerd, wordt een LUNA token vernietigd, en andersom.

Echter doordat UST zijn 1:1 koppeling met USD deze week verloor, veroorzaakte dat een loophole in het systeem. Het is echter nog niet helemaal duidelijk waarom dit gebeurde. Er wordt gespeculeerd dat het komt door de algehele dalende markt, maar er wordt ook gespeculeerd dat het mogelijk te maken heeft met een liquiditeitsaanval op Anchor en Curve.

Advertentie

Terra oprichter komt met reddingsplan voor UST

Ondertussen bleef het opvallend lang en akelig stil vanuit het Terra team. Toch reageerde de oprichter Do Kwon, CEO van Terraform Labs, zojuist eindelijk op de situatie. Kwon zegt dat hij niet van plan is om op te geven en komt met een reddingsplan voor UST.

“Voordat we iets doen, is de enige weg vooruit het absorberen van de stablecoin voorraad die willen uitstappen voordat UST kan beginnen om terug te koppelen. Er is geen manier om hier omheen te komen.”

Aldus Kwon, die aangeeft dat hij community proposal 1164 steunt. Het plan is om het capaciteit van het netwerk om UST tokens te creëren maar liefst vier keer te vergroten, oftewel van $293 miljoen naar $1,2 miljard. Dit soort quantitative easing kan ook echter gevolgen hebben en het is verre van zeker of dit beide crypto kan überhaupt kan redden. Zelf klinkt Kwon nog altijd zeer zelfverzekerd.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie