Erik Juffermans Erik Juffermans
17/01/2024 21:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/01/2024 19:49

Terra (LUNA) oprichter vertraagt rechtszaak omtrent crypto fiasco

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Terra (LUNA) oprichter Do Kwon boekt verrassende winst in rechtszaak

Foto: July Ko/Shutterstock

Eerder deze week schreven we nog over de situatie van Do Kwon, de man achter het Terra (LUNA) fiasco. De Verenigde Staten willen Do Kwon graag vervolgen en zijn proces stond gepland voor eind deze maand. De man achter het gevallen crypto-project en zijn juridische team zelf lijken echter niet te wachten op een spoedige uitlevering aan de Verenigde Staten. Het is de advocaten van Do Kwon nu gelukt om de start van Do Kwon’s proces te verschuiven naar maart.

Wat had een €500 solana investering 1 jaar geleden je nu opgeleverd?
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Het Terra fiasco

Terra was de grote ster tijdens de vorige crypto bullrun en bereikte op diens hoogtepunt een marktkapitalisatie van maar liefst $40 miljard. Het stablecoin ecosysteem bleek echter niet wat het leek en stortte in mei 2022 ineen. De waarde van LUNA daalde van bijna $120 dollar naar nul. Het fiasco was een reusachtige schok en veroorzaakte chaos in de gehele crypto sector. En ook in 2024 werpt het fiasco nog steeds een schaduw over de crypto sector

Dat Do Kwon, de voormalig CEO van Terra, voor zijn daden zal moeten gaan boeten is inmiddels duidelijk. In maart vorig jaar werd hij namelijk na een lange klopjacht eindelijk opgepakt in Montenegro. Sindsdien zit hij daar vast en wacht onder andere de Verenigde Staten tot hij wordt uitgeleverd. Officieel is Do Kwon akkoord gegaan met een uitlevering naar de Verenigde Staten. Maar hij zal het zijn aanklagers zeker niet gemakkelijk maken.

Start van crypto proces verschoven

De start van zijn proces stond aanvankelijk gepland voor 29 januari. Op verzoek van zijn advocaten is deze startdatum nu verschoven naar maart. De advocaten melden dat het namelijk lastig is om hem uit Montenegro te krijgen in verband met eerdere aanklachten. De rechter die zich in de Verenigde Staten over de zaak buigt gaat hier in mee. Of hij in maart wel bij de start van het proces kan zijn is echter ook geen garantie.

“Ondanks Do Kwon’s consent om uitgeleverd te worden uit Montenegro, waar hij momenteel vastzit, is er absoluut geen garantie dat hij op tijd vrijgelaten kan worden om te verschijnen bij zijn proces eind maart. Desondanks gaat de rechtbank akkoord met het verzoek van zijn juridische team aangezien zij ook inzien dat een proces niet langer kan wachten,”

Aldus rechter Jed Rakoff. De start van het proces van Do Kwon is verschoven naar 25 maart.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie