Wessel Kersting Wessel Kersting
12/03/2022 16:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/03/2022 16:59

Terraform Labs doneert $1.1 miljard aan Luna Foundation Guard

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Do Kwon, oprichter en CEO van Terraform Labs, heeft op vrijdag aangekondigd dat TFL 12 miljoen LUNA, ofwel $1,1 miljard, heeft gedoneerd aan Luna Foundation Guard (LFG). Terraform Labs ontwikkelt het blockchain ecosysteem waar Terra Luna (LUNA) en TerraUSD stablecoin (UST) deel van uitmaken. LFG is opgericht in januari en heeft als doel het Terra ecosysteem te laten groeien en om de duurzaamheid van haar stablecoins te verbeteren. Kwon gaf aan dat de LUNA zal worden vernietigd om UST mee te minten en zo de reserves van LFG te laten groeien. 

We zullen de reserves blijven vergroten totdat het wiskundig onmogelijk wordt voor idioten om het de-peg-risico voor UST te claimen.

Wat gaan de bitcoin en altcoin koersen doen? BTC en ETH analyse
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Hoe werkt UST?

UST is een algoritmische stablecoin met een theoretische wisselkoers van 1:1 met de dollar en wordt stabiel gehouden door de LUNA token. Mocht de koers namelijk te ver van de dollar afwijken dan zal de prijs worden rechtgetrokken door arbitrage. Het vernietigen van $1 in UST resulteert in het minten van $1 in LUNA en vice versa.

Echter door de hoge vraag naar UST op decentralized finance (DeFi) platformen, zoals Curve Finance, zijn de pools voor het swappen van stablecoins uit balans. Wanneer er bijvoorbeeld veel crypto enthousiastelingen hun USD coin (USDC) en Tether (USDT) swappen voor UST kan dit ervoor zorgen dat de reserve uit de pool zal verminderen wat resulteert in prijsvolatiliteit doordat het aanbod hoger wordt dan de vraag. TFG heeft twee dagen geleden gestemd op het verbranden van de 4,2 miljoen LUNA die nog in de schatkist over waren om het peggen van de UST te beschermen. TFG zei:

LFG zal de LUNA swappen voor UST (swap=vernietigen) en de UST verkopen aan de Curve-pool. De opbrengst gaat terug naar LFG-reserves om BTC te kopen.”

Advertentie

Anchor Protocol

Door Achor Protocol is UST een erg populaire coin geworden doordat investeerders hier 20% rente kunnen krijgen op hun UST als ze deze coins uitlenen op het platform. Door een discrepatie tussen degene die geld storten en de leners die rente betalen, neemt de reserve van het Anchor Protocol (voor het betalen van de beloofde opbrengst) echter nog steeds af, hoewel het onlangs een enorme kapitaalinjectie heeft gekregen.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie