Ivo Melchers Ivo Melchers
22/06/2023 09:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/06/2023 09:00

Tether breidt uit: USDT stablecoin gelanceerd op nieuwe blockchain

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Tether rechaza acusaciones y tacha el informe de

Foto: photo_gonzo / Shutterstock.com

Tether (USDT) mag zichzelf al jaren de koning onder de stablecoins noemen. USDT is namelijk veruit de grootste en meeste gebruikt stablecoin in de crypto wereld. De handel op crypto exchanges gebeurt dan ook vaak in paren tussen crypto activa en de USDT stablecoin. USDT is beschikbaar op verschillende blockchains en blijft zich wat dat betreft dan ook flink uitbreiden. Gisteren maakte Tether, het bedrijf achter USDT, bekend dat er een nieuw netwerk toegevoegd zal worden aan de reeds uitgebreide lijst.

Crypto Ontbijt: Memecoin explosie, Larry Fink prijst Bitcoin & meer
Crypto Ontbijt: Memecoin explosie, Larry Fink prijst Bitcoin & meer

USDT op Kava

USDT was aanvankelijk al beschikbaar op de volgende netwerken: Ethereum (ETH), Solana (SOL), Avalanche (AVAX), Algorand (ALGO), Polygon (MATIC), EOS (EOS), Liquid Network (LQD), Near Protocol (NEAR), Omni (OMNI), Bitcoin Cash (BCH), Statemine, Statemint, Tezos (XTZ) en TRON (TRX).

Nu wordt deze enorme lijst uitgebreid met de komst van Kava (KAVA). Kava is in 2018 opgericht en combineert de flexibiliteit van de Ethereum Virtual Machine (EVM) met de snelheid, lage transactiekosten en interoperabiliteit van de softwareontwikkelingskit van Cosmos (ATOM).

Paolo Ardoine, CTO bij Tether, is erg te spreken over de lancering van USDT op Kava:

‘’We zijn verheugd om USDT op Kava te lanceren, waarmee we de sterke community toegang bieden tot ’s werelds eerste, meest stabiele en meest gebruikte stablecoin. Het Kava netwerk is een unieke en veel gevolgde blockchain met een robuuste staat van dienst van vier jaar zonder beveiligingsproblemen, wat essentieel is om USDT gebruikers te beschermen.’’

Op alle blockchains gezamenlijk zijn er maar liefst 86,24 miljard USDT tokens in omloop. Hiermee heeft het een flinke ‘voorsprong’ op de concurrentie. USD Coin (USDC) is wat dat betreft de nummer twee met een totaal van 26,78 miljard USDC.

Hoewel USDT beschikbaar is op veel blockchains, blijft het gebruik ervan het hoogst op Ethereum en Tron.

Advertentie

Kritiek op Tether

Tether heeft inmiddels al vaak kritiek ontvangen vanuit de crypto community vanwege het gebrek aan transparantie. Vorige week verloor USDT zijn koppeling met de Amerikaanse dollar en het bedrijf wil deze gebeurtenis juist gebruiken om zijn transparantie te vergroten. Het enorme crypto bedrijf heeft laten weten dat het tussen juni van 2019 en mei van 2021 leningen uitgaf aan een ´selecte groep grote klanten´, zonder dat dit destijds bekend was in de crypto industrie.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
Dit is wanneer XRP de $250 kan halen volgens analisten
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie