Ivo Melchers Ivo Melchers
22/06/2023 09:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/06/2023 09:00

Tether breidt uit: USDT stablecoin gelanceerd op nieuwe blockchain

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Tether rechaza acusaciones y tacha el informe de

Foto: photo_gonzo / Shutterstock.com

Tether (USDT) mag zichzelf al jaren de koning onder de stablecoins noemen. USDT is namelijk veruit de grootste en meeste gebruikt stablecoin in de crypto wereld. De handel op crypto exchanges gebeurt dan ook vaak in paren tussen crypto activa en de USDT stablecoin. USDT is beschikbaar op verschillende blockchains en blijft zich wat dat betreft dan ook flink uitbreiden. Gisteren maakte Tether, het bedrijf achter USDT, bekend dat er een nieuw netwerk toegevoegd zal worden aan de reeds uitgebreide lijst.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

USDT op Kava

USDT was aanvankelijk al beschikbaar op de volgende netwerken: Ethereum (ETH), Solana (SOL), Avalanche (AVAX), Algorand (ALGO), Polygon (MATIC), EOS (EOS), Liquid Network (LQD), Near Protocol (NEAR), Omni (OMNI), Bitcoin Cash (BCH), Statemine, Statemint, Tezos (XTZ) en TRON (TRX).

Nu wordt deze enorme lijst uitgebreid met de komst van Kava (KAVA). Kava is in 2018 opgericht en combineert de flexibiliteit van de Ethereum Virtual Machine (EVM) met de snelheid, lage transactiekosten en interoperabiliteit van de softwareontwikkelingskit van Cosmos (ATOM).

Paolo Ardoine, CTO bij Tether, is erg te spreken over de lancering van USDT op Kava:

‘’We zijn verheugd om USDT op Kava te lanceren, waarmee we de sterke community toegang bieden tot ’s werelds eerste, meest stabiele en meest gebruikte stablecoin. Het Kava netwerk is een unieke en veel gevolgde blockchain met een robuuste staat van dienst van vier jaar zonder beveiligingsproblemen, wat essentieel is om USDT gebruikers te beschermen.’’

Op alle blockchains gezamenlijk zijn er maar liefst 86,24 miljard USDT tokens in omloop. Hiermee heeft het een flinke ‘voorsprong’ op de concurrentie. USD Coin (USDC) is wat dat betreft de nummer twee met een totaal van 26,78 miljard USDC.

Hoewel USDT beschikbaar is op veel blockchains, blijft het gebruik ervan het hoogst op Ethereum en Tron.

Advertisement

Kritiek op Tether

Tether heeft inmiddels al vaak kritiek ontvangen vanuit de crypto community vanwege het gebrek aan transparantie. Vorige week verloor USDT zijn koppeling met de Amerikaanse dollar en het bedrijf wil deze gebeurtenis juist gebruiken om zijn transparantie te vergroten. Het enorme crypto bedrijf heeft laten weten dat het tussen juni van 2019 en mei van 2021 leningen uitgaf aan een ´selecte groep grote klanten´, zonder dat dit destijds bekend was in de crypto industrie.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Advertisement
Advertisement