Thom Derks Thom Derks
14/02/2023 16:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/02/2023 16:30

Tether domineert in Brazilië, terwijl BTC en ETH uit de gratie vallen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Tether maakte $700 miljoen winst in vierde kwartaal van 2022 

Foto: DIAMOND VISUALS/Shutterstock

Brazilië kampt al lange tijd met grote economische instabiliteit waardoor cryptocurrencies populair zijn onder de bevolking. Opvallend is echter dat de Braziliaanse bevolking momenteel de voorkeur geeft aan de stablecoin tether (USDT), in plaats van bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). Dat blijkt uit nieuwe data van de lokale belastingautoriteit die data verzamelde van crypto exchanges.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Tether de favoriet

Het lijkt erop dat Brazilianen op dit moment vooral de voorkeur geven aan de relatieve stabiliteit van de Amerikaanse dollar. De totale transactiewaarde van Tether is het afgelopen jaar met 58 procent gestegen in het land, terwijl die van zowel bitcoin als ethereum met ongeveer 60 procent gedaald is ten opzichte van 2021.

Brazilië haalde het afgelopen jaar meerdere malen de headlines binnen de crypto-industrie, door wetten te produceren die het land aantrekkelijker maken voor bedrijven en individuen om zich daar te vestigen. De voornaamste toepassing voor crypto in Brazilië blijft volgens Chainalysis echter die van speculatieve investeringen.

“De consument is op zoek naar manieren om zijn inkomensten uit te breiden. De groei in het aantal retail-gebruikers van de crypto-markt is veel sneller gestegen dan die van de markt voor traditionele investeringen,” aldus Thomas Fortes van de Braziliaanse Nubank.

Advertentie

Wat is Nubank?

Nubank is een zogenaamde neobank in Brazilië, een nieuw soort bank die onder andere investeringen in de crypto-industrie mogelijk maakt. Vier maanden na de lancering van het cryptoplatform is de bank trots om te vermelden dat het al 1,8 miljoen geregistreerde gebruikers op zijn platform mocht verwelkomen.

Statista verwacht dat de omzet van crypto bedrijven in Brazilië tussen 2023 en 2027 op jaarbasis met 15,25 procent blijft groeien. Daarmee geeft het aan dat het verwacht dat veel Brazilianen de komende jaren in de markt zullen stappen, wat in theorie natuurlijk ook goed is voor de koersen.

Met de volgende bitcoin halving, die voor maart/april 2024 op het programma staat, zijn dat mooie vooruitzichten. Bitcoin klimt langzaam uit het diepe dal van 2022, maar in deze industrie is natuurlijk helemaal niets zeker.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie