Rico Engelbarts
10/05/2020 09:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/05/2020 09:45

Tether drukte 480 miljoen USDT bij in eerste 5 dagen van mei

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Tether drukte 480 miljoen USDT bij in eerste 5 dagen van mei

Foto: Steve Heap/Shutterstock

In de eerste vijf dagen van mei heeft de Tether Treasury maar liefst vijf batches met in totaal een waarde van $480,4 miljoen (480 miljoen USDT) geprint, aldus Whale Alert. Dit aantal staat ongeveer gelijk aan wat in de eerste 14 dagen van april werd gedrukt.
Tether drukte alleen al op donderdag $220,4 miljoen (220 miljoen USDT) en zaterdag nog $99,8 miljoen (100 miljoen USDT). Dit wijst naar de mogelijkheid dat de $1,586 miljard (1,58 USDT) dat in april gedrukt werd deze maand waarschijnlijk verdubbeld gaat worden.
Door de jaren heen zijn er verschillende geruchten ontstaan dat het printen van USDT de cryptoprijzen beïnvloedt, maar volgens de stablecoin is de toename in de aanmaak van nieuwe tokens in overeenstemming is met de toenemende vraag naar het token.
Ondanks dat een recente studie gevonden heeft dat stablecoins cryptocurrencies niet beïnvloed, wordt het tegengesproken door historische patronen. Het volledige herstel van bitcoin (BTC) na de crash van maart vorige maand viel samen met de druk van meer dan een miljard USDT-tokens in april, wat bevestigt dat een enorme productie van nieuwe USDT stablecoin is op korte termijn een bullish teken is voor bitcoin.
Stablecoins zijn munten die gekoppeld zijn aan een vaste waarde van bijvoorbeeld fiat, waardoor de prijs stabiel blijft aan die waarde. Tether, dat zichzelf 1:1 dekt aan de Amerikaanse dollar, heeft op het moment van schrijven een marktkapitalisatie van $6.335.765.194.
Afgelopen nacht maakte de bitcoin koers een enorme duikvlucht. Binnen enkele uren tijd verloor bitcoin $1.700 in waarde. Daarnaast verloor de totale cryptomarkt meer dan $25 miljard. Nog niet op de hoogte? Lees dan hier de marktupdate van vanochtend!

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie