Kevin Schijven Kevin Schijven
06/10/2019 17:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/10/2019 17:20

Tether en Bitfinex verwachten nieuwe rechtszaak omtrent marktmanipulatie

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Tether en Bitfinex verwachten nieuwe rechtszaak omtrent marktmanipulatie

Foto: Steve Heap/Shutterstock

Tether, het bedrijf achter de gelijknamige stablecoin, meldt samen met cryptocurrency-exchange Bitfinex dat zij binnenkort verwachten aangeklaagd te zullen worden omtrent marktmanipulatie. Dat melden beide bedrijven in twee dezelfde persberichten gepubliceerd op 5 oktober.


De persberichten van Bitfinex en Tether melden dat de bedrijven bewust zijn geworden van een niet-gepubliceerd onderzoek waarin ze beide beschuldigd worden van marktmanipulatie. Ze geven aan dat ze de beschuldigingen ongegrond vinden:

Tether betwist krachtig de bevindingen en conclusies die door die bron worden geclaimd, die gebaseerd zijn op onjuiste veronderstellingen, onvolledige en door krenten uit de pap gehaalde gegevens en foutieve methodologie.

Aldus het persbericht van Tether. Verder schrijven beide bedrijven dat ze verwachten dat “onethische” advocaten het onderzoek zullen gebruiken om een rechtszaak aan te spannen en dat dit wellicht binnenkort al kan gebeuren. Beide bedrijven geven aan dat ze bereid zijn om de aanklacht aan te vechten.

Deze ongegronde beschuldigingen zijn een poging om de groei en het succes van de hele gemeenschap van digitale tokens te ondermijnen, waarvan Bitfinex en Tether belangrijke onderdelen zijn. Het is een aanval op het werk en de toewijding van niet alleen de stakeholders van Bitfinex, maar ook duizenden van onze collega’s.

Aldus het persbericht van Bitfinex. Beide bedrijven zijn al in een rechtszaak verwikkeld met de New York State Attorney General Office (NYAG). In april kwam naar buiten dat Bitfinex meer dan $850 miljoen gehaald zou hebben uit de reserves van Tether om hun verliezen te dekken. Beide bedrijven melden het volgende in hun persberichten:

Tether en zijn gelieerde ondernemingen hebben nooit Tether-tokens gebruikt om de cryptocurrency-markt of token-prijzen te manipuleren. Alle Tether-tokens worden volledig ondersteund door reserves en worden uitgegeven in overeenstemming met de marktvraag en niet met het doel de prijsstelling van crypto-activa te beheersen.

Tether en Bitfinex hadden echter voorheen al toegeven dat tether (USDT) niet 100% met de Amerikaanse dollar ondersteund is zoals geadverteerd werd. Vorige week bleek nog uit een onderzoek dat een groot deel van het handelsvolume van tether van de afgelopen 90 dagen nep was.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaar staan. Wil je weten wat hij verwacht van de lange termijn? lees dan hier verder!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie