Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Grootste deel van tether’s (USDT) handelsvolume in de afgelopen 90 dagen was nep, blijkt uit onderzoek

Volgens een onlangs verschenen rapport van het Blockchain Transparency Institute (BTI) wordt de stablecoin tether (USDT) vooral gebruikt voor wash trading. Dit schrijft het BTI in zijn “BTI Market Suveillance Report – September 2019”. Wel zou wash trading op exchanges in 2019 flink zijn afgenomen.

Wash trading is het verkopen en kopen van cryptocurrency om het handelsvolume op te blazen. Sommige exchanges doen dit om hun handelsvolume groter te laten lijken dan het eigenlijk is. Het BTI ontving dit jaar van 40 cryptocurrency exchanges gegevens over de handelsactiviteiten op hun platformen.

- Advertentie -

crypto_insiders_members_join_the_revolution

Volgens het BTI is wash trading sindsdien met 35,7% afgenomen op de 40 onderzochte exchanges. Japan en de Verenigde Staten hebben de “schoonste” exchanges:

Uit analyse van het handelsvolume per land hebben we vastgesteld dat Japan en de Verenigde Staten wereldleiders zijn op het gebied van schoonste exchanges. Dit kan te wijten zijn aan verschillende factoren, waarvan de belangrijkste de wettelijke en regelgevende normen in deze landen zijn.

Wanneer het op stablecoins aankomt was tether de afgelopen 90 dagen de top stablecoin. Tether was goed voor 94% van het totale aangepaste handelsvolume onder stablecoins exclusief wash trading. Echter was tether ook de stablecoin met het hoogste percentage aan wash trading. Maar liefst 67,3% van het handelsvolume van USDT was nep, aldus het BTI.

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaar staan. Wil je weten wat hij verwacht van de lange termijn? lees dan hier verder!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.103,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.131,80 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.189,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.203,20 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.291,80 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.291,80 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.103,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.131,80 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.189,00 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.203,20 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...