Timo Bult Timo Bult
01/10/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 14:29

Grootste deel van tether's (USDT) handelsvolume in de afgelopen 90 dagen was nep, blijkt uit onderzoek

Nieuws
Grootste deel van tether's (USDT) handelsvolume in de afgelopen 90 dagen was nep, blijkt uit onderzoek

Volgens een onlangs verschenen rapport van het Blockchain Transparency Institute (BTI) wordt de stablecoin tether (USDT) vooral gebruikt voor wash trading. Dit schrijft het BTI in zijn “BTI Market Suveillance Report – September 2019”. Wel zou wash trading op exchanges in 2019 flink zijn afgenomen.
Wash trading is het verkopen en kopen van cryptocurrency om het handelsvolume op te blazen. Sommige exchanges doen dit om hun handelsvolume groter te laten lijken dan het eigenlijk is. Het BTI ontving dit jaar van 40 cryptocurrency exchanges gegevens over de handelsactiviteiten op hun platformen.
crypto_insiders_members_join_the_revolution
Volgens het BTI is wash trading sindsdien met 35,7% afgenomen op de 40 onderzochte exchanges. Japan en de Verenigde Staten hebben de “schoonste” exchanges:

Uit analyse van het handelsvolume per land hebben we vastgesteld dat Japan en de Verenigde Staten wereldleiders zijn op het gebied van schoonste exchanges. Dit kan te wijten zijn aan verschillende factoren, waarvan de belangrijkste de wettelijke en regelgevende normen in deze landen zijn.

Wanneer het op stablecoins aankomt was tether de afgelopen 90 dagen de top stablecoin. Tether was goed voor 94% van het totale aangepaste handelsvolume onder stablecoins exclusief wash trading. Echter was tether ook de stablecoin met het hoogste percentage aan wash trading. Maar liefst 67,3% van het handelsvolume van USDT was nep, aldus het BTI.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaar staan. Wil je weten wat hij verwacht van de lange termijn? lees dan hier verder!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie