Timo Bult Timo Bult
18/07/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/07/2019 06:00

Tether lanceert stablecoin USDT op Algorand blockchain

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Steve Heap/Shutterstock

In een officiële aankondiging op zijn website maakte Tether bekend dat het zijn stablecoin, tether (USDT), zal gaan lanceren op de Algorand blockchain. Dit is de vijfde blockchain waarop tether gelanceerd zal worden.
In een reactie schrijft de CTO van Tether, Paolo Ardoino, dat de uitbreiding naar de Algorand blockchain zal bijdragen aan de interoperabiliteit van verschillende blockchains. Tether was al beschikbaar op de blockchains van Ethereum (ETH), TRON (TRX), EOS (EOS) en Omni. Ardoino zei:

De uitbreiding van Tether naar het Algorand-ecosysteem is een fantastische kans voor ons om verder bij te dragen aan blockchain-interoperabiliteit en samenwerking. … We zijn erg enthousiast over het potentieel dat dit mogelijk maakt voor andere projecten in het gedecentraliseerde ecosysteem en we kijken uit naar de samenwerkingen met hen in de toekomst,

Ter introductie van het Algorand ecosysteem schrijft Tether onder andere in de aankondiging dat Algorands verwerkingssnelheid bijna gelijk is aan die van de grootste betalingsverwerkers in de wereld:

Algorand werkt aan een publieke, permissionless proof-of-stake blockchain met een open-sourcebenadering om de visie van een grenzeloze economie te realiseren. Het consensusmechanisme van Algorand is ontwikkeld om open participatie, veiligheid en prestaties te bevorderen binnen een netwerk dat gedecentraliseerd is. Met het consensusmechanisme waarmee een nieuw block net zo snel wordt verwerkt en door het hele netwerk kan worden verspreid, is de transactiesnelheid van Algorand vergelijkbaar met grote betalings- en financiële netwerken, allemaal veilig en schaalbaar voor miljarden gebruikers

De stablecoin tether is enorm populair onder crypto-traders. Zij gebruiken de stablecoin om hun cryptocurrencies snel en gemakkelijk om te zetten in een activa met een stabiele waarde. Tether ligt echter onder het vuur aangezien er nooit een audit is gedaan naar de reserves van het bedrijf. Het blijft daarom onduidelijk of Tether alle USDT in omloop ook daadwerkelijk kan dekken.
Onlangs kwam Tether nog in het nieuws vanwege een grote blunder. Door een klein foutje maakte het bedrijf namelijk 5 miljard USDT aan in plaats van 50 miljoen.
Benieuwd naar wat de bitcoin-koers gaat doen? Onze eigen analist David heeft zijn gedachtengang weer in zijn wekelijkse analyse verwerkt. Zijn laatste artikel kan je hier vinden!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie