Timo Bult Timo Bult
18/07/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/07/2019 06:00

Tether lanceert stablecoin USDT op Algorand blockchain

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Steve Heap/Shutterstock

In een officiële aankondiging op zijn website maakte Tether bekend dat het zijn stablecoin, tether (USDT), zal gaan lanceren op de Algorand blockchain. Dit is de vijfde blockchain waarop tether gelanceerd zal worden.
In een reactie schrijft de CTO van Tether, Paolo Ardoino, dat de uitbreiding naar de Algorand blockchain zal bijdragen aan de interoperabiliteit van verschillende blockchains. Tether was al beschikbaar op de blockchains van Ethereum (ETH), TRON (TRX), EOS (EOS) en Omni. Ardoino zei:

De uitbreiding van Tether naar het Algorand-ecosysteem is een fantastische kans voor ons om verder bij te dragen aan blockchain-interoperabiliteit en samenwerking. … We zijn erg enthousiast over het potentieel dat dit mogelijk maakt voor andere projecten in het gedecentraliseerde ecosysteem en we kijken uit naar de samenwerkingen met hen in de toekomst,

Ter introductie van het Algorand ecosysteem schrijft Tether onder andere in de aankondiging dat Algorands verwerkingssnelheid bijna gelijk is aan die van de grootste betalingsverwerkers in de wereld:

Algorand werkt aan een publieke, permissionless proof-of-stake blockchain met een open-sourcebenadering om de visie van een grenzeloze economie te realiseren. Het consensusmechanisme van Algorand is ontwikkeld om open participatie, veiligheid en prestaties te bevorderen binnen een netwerk dat gedecentraliseerd is. Met het consensusmechanisme waarmee een nieuw block net zo snel wordt verwerkt en door het hele netwerk kan worden verspreid, is de transactiesnelheid van Algorand vergelijkbaar met grote betalings- en financiële netwerken, allemaal veilig en schaalbaar voor miljarden gebruikers

De stablecoin tether is enorm populair onder crypto-traders. Zij gebruiken de stablecoin om hun cryptocurrencies snel en gemakkelijk om te zetten in een activa met een stabiele waarde. Tether ligt echter onder het vuur aangezien er nooit een audit is gedaan naar de reserves van het bedrijf. Het blijft daarom onduidelijk of Tether alle USDT in omloop ook daadwerkelijk kan dekken.
Onlangs kwam Tether nog in het nieuws vanwege een grote blunder. Door een klein foutje maakte het bedrijf namelijk 5 miljard USDT aan in plaats van 50 miljoen.
Benieuwd naar wat de bitcoin-koers gaat doen? Onze eigen analist David heeft zijn gedachtengang weer in zijn wekelijkse analyse verwerkt. Zijn laatste artikel kan je hier vinden!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
Politici willen duidelijkheid over ethereum, belangrijk voor toekomst
Ethereum ETF’s kunnen prijs van ETH naar $10.000 drijven
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Bitcoin bereikt nieuwe all-time high in deze landen
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt records, Trump omarmt crypto
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt record, Trump omarmt crypto
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie