Timo Bult Timo Bult
15/07/2019 15:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/07/2019 15:05

Tether maakt na blunder 5 miljard USDT-tokens aan

icon-altcoins
Altcoin nieuws
tether_maakt_na_blunder_5_miljard_USDT_tokens_aan

Foto: Steve Heap/Shutterstock

Een van de werknemers van de stablecoin Tether (USDT) had op 14 juli een behoorlijk slechte dag. Door een klein foutje werden namelijk 5 miljard USDT-tokens gemaakt in plaats van 50 miljoen.
De cryptocurrency exchange Poliniex zou 50 miljoen USDT om hebben willen zetten naar de TRON-versie van de stablecoin. Tijdens dit proces ging er echter iets fout. De komma werd namelijk op de verkeerde plek gezet. De CTO van Tether liet op Twitter weten:

Tijdens het voorbereiden van de Omni naar Tron-swap is er een probleem opgetreden met de token-decimalen. Zie hieronder de burn-transacties.


Door deze kleine fout werden er in één klap 5 miljard USDT-tokens aangemaakt. Dit heeft een waarde van net geen $5 miljard. Tether heeft de fout echter direct rechtgezet door dezelfde hoeveelheid USDT weer te vernietigen.
Dit gebeurde in twee burnings. Eerst vernietigde het 500 miljoen USDT. Daarna werd de juiste hoeveelheid USDT gecreëerd waarna de resterende 4,5 miljard USDT werd vernietigd. Uiteindelijk ontving Poloniex de bijna 50 miljoen USDT.
De kleine fout leed tot een enorme blunder. Het is opvallend dat een van de populairste stablecoins zo gemakkelijk zo’n grote hoeveelheid nieuwe tokens aan kan maken. Na het debacle rondom Tether en cryptocurrency exchange Bitfinex een aantal maanden geleden vragen velen zich af of Tether genoeg in zijn reserve heeft om de huidige voorraad te kunnen dekken.
Mocht je nog niet gelezen hebben wat onze eigen analist, Crypto Insider David, denkt over de huidige stand van zaken? Lees dan hier zijn laatste analyse van de bitcoin-koers die gisteren verscheen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.
Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie