tether_maakt_na_blunder_5_miljard_USDT_tokens_aan

Tether maakt na blunder 5 miljard USDT-tokens aan

Een van de werknemers van de stablecoin Tether (USDT) had op 14 juli een behoorlijk slechte dag. Door een klein foutje werden namelijk 5 miljard USDT-tokens gemaakt in plaats van 50 miljoen.

De cryptocurrency exchange Poliniex zou 50 miljoen USDT om hebben willen zetten naar de TRON-versie van de stablecoin. Tijdens dit proces ging er echter iets fout. De komma werd namelijk op de verkeerde plek gezet. De CTO van Tether liet op Twitter weten:

Tijdens het voorbereiden van de Omni naar Tron-swap is er een probleem opgetreden met de token-decimalen. Zie hieronder de burn-transacties.

Door deze kleine fout werden er in één klap 5 miljard USDT-tokens aangemaakt. Dit heeft een waarde van net geen $5 miljard. Tether heeft de fout echter direct rechtgezet door dezelfde hoeveelheid USDT weer te vernietigen.

Dit gebeurde in twee burnings. Eerst vernietigde het 500 miljoen USDT. Daarna werd de juiste hoeveelheid USDT gecreëerd waarna de resterende 4,5 miljard USDT werd vernietigd. Uiteindelijk ontving Poloniex de bijna 50 miljoen USDT.

De kleine fout leed tot een enorme blunder. Het is opvallend dat een van de populairste stablecoins zo gemakkelijk zo’n grote hoeveelheid nieuwe tokens aan kan maken. Na het debacle rondom Tether en cryptocurrency exchange Bitfinex een aantal maanden geleden vragen velen zich af of Tether genoeg in zijn reserve heeft om de huidige voorraad te kunnen dekken.

Mocht je nog niet gelezen hebben wat onze eigen analist, Crypto Insider David, denkt over de huidige stand van zaken? Lees dan hier zijn laatste analyse van de bitcoin-koers die gisteren verscheen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

SATOS

4.6/5

€8.189,87 Kopen
Litebit

4.5/5

€8.180,42 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€8.146,71 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€8.166,85 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€8.088,00 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€8.234,94 Kopen
Bitonic

3.4/5

€8.158,91 Kopen
Laatste nieuws