Kevin Schijven Kevin Schijven
03/07/2019 14:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/07/2019 14:55

Bitfinex betaalt $100 miljoen van de geleende $700 miljoen terug aan Tether

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
bitfinex_betaalt_100_miljoen_dollar_van_de_geleende_700_miljoen_dollar_terug_aan_tether

Foto: tocak/Shutterstock

Cryptocurrency exchange Bitfinex heeft aangekondigd dat het bedrijf $100 miljoen heeft overgemaakt naar Tether. Dat blijkt uit een blogpost geplaatst op 2 juli.


Bitfinex kwam eerder dit jaar onder vuur te liggen nadat het zo’n $700 gehaald had uit de reserves van de stablecoin tether (USDT) om zijn eigen verliezen te verbergen. Het bedrijf werd vervolgens aangeklaagd door de New York Attorney General (NYAG). Deze zaak is momenteel nog gaande.
Zowel Bitfinex als Tether behoren tot het moederbedrijf iFinex. In de aankondiging schrijft het bedrijf het volgende over het terugbetalen van de lening:

Bitfinex is verheugd aan te kondigen dat het op 1 juli 2019 $100.000.000 van de openstaande lening heeft terugbetaald aan Tether. Bitfinex heeft deze betaling in fiat gefactureerd op de bankrekening van Tether. Dit bedrag hoefde nog niet betaald te worden aan Tether, maar Bitfinex heeft de vooruitbetaling gedaan op basis van zijn financiële positie aan het einde van het tweede kwartaal van 2019.

In mei had Bitfinex zijn nieuwe utility token onthuld. De gloednieuwe token, LEO, zal gebruikt kan gebruikt worden voor verschillende activiteiten op de exchange en is verhandelbaar tegen bitcoin (BTC), ethereum (ETH), EOS (EOS), tether (USDT) en de Amerikaanse dollar. Bitfinex haalde $1 miljard op in een initial exchange offering (IEO) voor de LEO token.
Heb je zondag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie