Kevin Schijven Kevin Schijven
08/05/2019 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/05/2019 14:45

Bitfinex bevestigt IEO van $1 miljard voor LEO token

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitfinex bevestigt IEO van $1 miljard voor LEO token

Foto: tocak/Shutterstock

iFinex, het moederbedrijf van cryptocurrency-exchange Bitfinex, heeft de initial exchange offering (IEO) van $1 miljard bevestigd in een white paper gepubliceerd op 8 mei.
Het document werd eerder deze week al deels gelekt door Dong Zhao, investeerder en aandeelhouder van Bitfinex. Nu is de IEO dus officieel bevestigd en zijn er nieuwe details bekendgemaakt.
Tijdens de IEO worden 1 miljard LEO tokens beschikbaar gesteld. De LEO tokens zullen utility tokens zijn en worden verkocht voor 1 tether (USDT) per LEO token. iFinex geeft aan dat de tokens worden uitgegeven door Unus Sed Leo, een bedrijf op de Britse Maagdeneilanden.
De LEO tokens zullen tot 11 mei verkocht worden aan private investeerders, daarna volgt mogelijk een publiekelijke fase mochten de tokens dan nog niet zijn uitverkocht:

Als er minder dan 1 miljard USDT tokens worden verkocht in de private token verkoop, dan mag de uitgever daarna de resterende tokens verkopen op tijdstippen en op een manier die het naar eigen goeddunken passend acht, in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving.

Aldus de white paper. Opvallend is dat Amerikanen niet aan de IEO mee mogen doen. Verder waarschuwt iFinex dat de verkoop alleen bedoeld is voor ervaren investeerders.
Bitfinex zit momenteel in een juridische strijd verwikkeld. De exchange werd recentelijk aangeklaagd omdat het $850 miljoen uit de reserves van tether gehaald zou hebben om een gat in zijn eigen begroting te verbergen. Deze IEO is hoogstwaarschijnlijk bedoeld om dat gat te dichten.
Thomas Lee, CEO van Fundstrat Global, schreef van de week op Twitter dat hij zich zorgen maakt over de invloed van de IEO op de prijs van bitcoin (BTC):


Onlangs verwijderde CoinMarketCap, een bekende analytische website dat alle cryptocurrencies bijhoudt en hun gemiddelde waardes toont, Bitfinex van zijn bitcoin (BTC) berekening.
Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van onze analist David maandag gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie