Bitfinex bevestigt IEO van $1 miljard voor LEO token

Bitfinex bevestigt IEO van $1 miljard voor LEO token

iFinex, het moederbedrijf van cryptocurrency-exchange Bitfinex, heeft de initial exchange offering (IEO) van $1 miljard bevestigd in een white paper gepubliceerd op 8 mei.

Het document werd eerder deze week al deels gelekt door Dong Zhao, investeerder en aandeelhouder van Bitfinex. Nu is de IEO dus officieel bevestigd en zijn er nieuwe details bekendgemaakt.

Tijdens de IEO worden 1 miljard LEO tokens beschikbaar gesteld. De LEO tokens zullen utility tokens zijn en worden verkocht voor 1 tether (USDT) per LEO token. iFinex geeft aan dat de tokens worden uitgegeven door Unus Sed Leo, een bedrijf op de Britse Maagdeneilanden.

Advertentie

De LEO tokens zullen tot 11 mei verkocht worden aan private investeerders, daarna volgt mogelijk een publiekelijke fase mochten de tokens dan nog niet zijn uitverkocht:

Als er minder dan 1 miljard USDT tokens worden verkocht in de private token verkoop, dan mag de uitgever daarna de resterende tokens verkopen op tijdstippen en op een manier die het naar eigen goeddunken passend acht, in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving.

Aldus de white paper. Opvallend is dat Amerikanen niet aan de IEO mee mogen doen. Verder waarschuwt iFinex dat de verkoop alleen bedoeld is voor ervaren investeerders.

Bitfinex zit momenteel in een juridische strijd verwikkeld. De exchange werd recentelijk aangeklaagd omdat het $850 miljoen uit de reserves van tether gehaald zou hebben om een gat in zijn eigen begroting te verbergen. Deze IEO is hoogstwaarschijnlijk bedoeld om dat gat te dichten.

Thomas Lee, CEO van Fundstrat Global, schreef van de week op Twitter dat hij zich zorgen maakt over de invloed van de IEO op de prijs van bitcoin (BTC):

Onlangs verwijderde CoinMarketCap, een bekende analytische website dat alle cryptocurrencies bijhoudt en hun gemiddelde waardes toont, Bitfinex van zijn bitcoin (BTC) berekening.

Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van onze analist David maandag gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€6.826,71 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€6.771,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€6.801,19 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€6.824,37 Kopen
4
4
Bitonic
Reviewed
€6.833,48 Kopen
5
5
Anycoin Direct
Reviewed
€6.842,66 Kopen
Laatste nieuws