Erik Juffermans Erik Juffermans
09/02/2023 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/02/2023 17:30

Tether maakte $700 miljoen winst in vierde kwartaal van 2022 

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Tether maakte $700 miljoen winst in vierde kwartaal van 2022 

Foto: DIAMOND VISUALS/Shutterstock

Volgens het nieuwste rapport van Tether behaalde het bedrijf in het laatste kwartaal van 2022 een winst van 700 miljoen dollar. Dit bedrag staat los van de reserves die het bedrijf achter stablecoin USDT in bezit heeft. Volgens een woordvoerder van Tether toont dit bedrag de kracht en stabiliteit van het bedrijf aan. 

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Tether reageert op kritiek

Recent kreeg Tether nog kritiek in een verslag van The Wall Street Journal dat claimde dat het bedrijf financieel ongezond zou zijn. De openbaringen van de forse winst lijkt deze claims te ontkrachten. De totale uitstaande assets van Tether bedragen 67,04 miljard dollar. De uitstaande schulden bedragen 66,08 miljard dollar. 

De kritiek van The Wall Street Journal meende dat Tether in het geval van een crisis de uitstaande schulden niet zou kunnen betalen. Volgens het rapport verminderde Tether zijn schulden met 300 miljoen dollar. Een woordvoerder van Tether geeft een toelichting over de cijfers.

“De reserves van Tether zijn zeer liquide. Het grotendeel van de investeringen zitten in cash en andere korte termijn producten. De 700 miljoen winst is in principe liquiditeit van aandeelhouders, extra kapitaal dat het bedrijf sterker maakt.”

Is Tether financieel gezond?

De oprichter en CTO van Tether, Paolo Ardoino, meent dat Tether ondanks het zware afgelopen jaar zich prima staande weet te houden. 

“Het is ons gelukt om gemakkelijk 21 miljoen dollar af te lossen in het chaotische afgelopen jaar. Daarnaast heeft Tether 10 miljard aan nieuwe USDT op de markt gebracht. Dit is een indicatie van de natuurlijke groei van Tether.”

USDT is met 68 miljard aan tokens de grootste stablecoin in de crypto sector. Geregeld zijn de zorgen van The Wall Street Journal over de kwetsbaarheid van Tether gedeeld door critici. Ook werd Tether in het verleden verwijt onvoldoende transparant te zijn. Volgens Tether zelf is het bedrijf dus kerngezond en de cijfers lijken dit vooralsnog te ondersteunen.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie