Roy van Krieken Roy van Krieken
09/11/2022 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/11/2022 18:00

Tether stablecoin loopt geen gevaar na FTX fiasco, aldus CTO

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Tether maakte $700 miljoen winst in vierde kwartaal van 2022 

Foto: DIAMOND VISUALS/Shutterstock

De chief technology officer bij Tether (USDT), Paolo Ardoino, heeft vandaag bekend gemaakt dat Tether geen enkele blootstelling had aan FTX, FTT of Alameda Research. Volgens Ardoino hoeven beleggers en gebruikers zich daarom geen zorgen te maken dat Tether in de problemen komt na het fiasco dat zich gisteren ontrafelde.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Tether komt er zonder kleerscheuren vanaf

Bekend analist op Twitter, Wu Blockchain, riep naar aanleiding van de problemen bij FTX en Alameda verschillende uitgevers van stablecoins op om uit de doeken te doen wat hun relatie was met de crypto-exchange en Alameda Research. De geruchten gingen namelijk dat zowel Circle, de uitgever van USD Coin (USDC), als Tether behoorlijk wat blootstelling hadden hier.

“Circle en Tether zouden meer van hun financiële relatie met FTX Alameda openbaar moeten maken om gebruikers te laten weten of het een risico is. We zien veel activa verhuizen van Circle naar FTX; er zijn ook berichten dat Alameda de tweede grootste uitgever van Tether is.”

Risico op ‘contagion’ bij stablecoins?

Volgens de CTO bij Tether is dat niet het geval. Hij gaf op Twitter aan dat Tether volledig ongeschonden is en dat het bedrijf op geen enkele manier blootstelling heeft aan de getroffen partijen. Dat zou betekenen dat Tether, wat uiteraard de uitgever van de allergrootste stablecoin van de markt is, op dit moment niet in gevaar lijkt te zijn.

“Tether heeft geen enkele blootstelling aan FTX of Alameda. 0. Nul. Misschien is het tijd om elders te kijken. Sorry jongens. Probeer het opnieuw. […] Alameda heeft in het verleden veel USDT uitgegeven en afgelost. Maar er is geen kredietpositie vervallen. Tether wordt uitgegeven en afgelost op vraag van onze klanten.”

Ook de CEO van Circle, Jeremy Allaire heeft inmiddels de gemoederen gekalmeerd en bekend gemaakt het geen blootstelling had aan FTX en Alameda Research. Wel noemde Allaire de situatie omtrent FTX een ‘Lehman Brothers moment’, dat natuurlijk refereert aan het omvallen van de grote Amerikaanse bank tijdens de kredietcrisis van 2007/2008. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie