Roy van Krieken Roy van Krieken
08/11/2022 17:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/11/2022 17:03

Binance gaat FTX volledig overnemen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Even bestond er grote onrust binnen de crypto-markt over de situatie omtrent exchanges FTX en Binance. Zo leek het er eerst even op dat Binance en FTX verwikkeld waren geraakt in een conflict, maar inmiddels is bekend wat er echt gaat gebeuren. De CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), heeft namelijk op Twitter bekend gemaakt dat zij van plan zijn om FTX in zijn geheel over te nemen.

Failliet cryptoplatform Genesis krijgt miljoenenboete na overtreding
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Binance vs. FTX

Het begon allemaal toen CoinDesk een artikel publiceerde waarin werd gesteld dat Alameda, een bedrijf van FTX-CEO Sam Bankman-Fried (SBF), financieel in de problemen zou zitten. Vervolgens maakte CZ bekend dat Binance hun FTT bezittingen ging verkopen. 

Dit zorgde voor onrust in de markt. Stond FTX nu omvallen of niet? Door die onzekerheid gingen veel gebruikers van FTX ook snel hun geldmiddelen van de exchange afhalen wat opstoppingen bij het opnemen van geld veroorzaakte.

CZ en SBF hebben ondertussen allebei op Twitter bekend gemaakt dat er een grote ‘strategische deal’ is gesloten. Deze deal heeft alles te maken met de intentie van Binance om FTX in zijn geheel over te nemen, zo maakte CZ persoonlijk bekend.

“Vanmiddag vroeg FTX om onze hulp. Er is een aanzienlijke liquiditeitscrisis. Om de gebruikers te beschermen, hebben we een niet-bindende LOI getekend, met de intentie om FTX.com volledig over te nemen en de liquiditeitskrapte te helpen dekken. We zullen de komende dagen een volledige DD uitvoeren.”

Binance wil FTX volledig overnemen

CZ zou een non-binding letter of intent hebben getekend. Dat wil zeggen dat er contractueel is vastgelegd dat Binance de intentie heeft om FTX te kopen. Wel is het getekende contract nog niet bindend. Binance is dus nog niet wettelijk verplicht daadwerkelijk de deal ook over de streep te trekken.

Meer details over de bijzondere saga tussen Binance en FTX zullen hoogstwaarschijnlijk zeer spoedig volgen. Dit verhaal krijgt zonder twijfel nog een staartje.

Als gevolg van het nieuws ging de bitcoin (BTC) koers aardig de lucht in. Binnen een uur steeg de koers met meer dan 7%. Ook BNB van Binance ging als een raket. In diezelfde periode steeg BNB met maar liefst 25%! 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie