Thom Derks Thom Derks
14/10/2022 08:21 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/10/2022 08:21

Tether veiliger dan ooit na verkoop laatste bedrijfsobligaties

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Tether maakte $700 miljoen winst in vierde kwartaal van 2022 

Foto: DIAMOND VISUALS/Shutterstock

Tether (USDT) is bezig aan een campagne om aan de rest van de industrie te bewijzen dat zijn stablecoin veilig is. Dat doen het bedrijf overigens niet alleen met woorden, maar vooral met daden en transparantie.

Alarmbellen bij Solana: helft van alle token pre-sales is een scam
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Geen bedrijfsobligaties meer

In het verleden werd de grootste stablecoin van de markt voor een gedeelte gedekt door bedrijfsobligaties. Dit zijn leningen aan bedrijven die een relatief hoog rentepercentage betalen ten opzichte van bijvoorbeeld overheden.

Tether had deze voorheen op de balans staan, maar door kritiek vanuit de rest van de industrie heeft het enige tijd geleden besloten om die te verkopen. Dat is nu gelukt, want via Twitter kondigt Tether aan dat het geen commercieel schuldpapier meer bezit.

“Deze aankondiging is onderdeel van ons streven naar meer transparantie, waarbij de bescherming van de investeerder centraal staat in het managen van de reserves van ons bedrijf.”

Aldus Tether in een blogpost. In totaal heeft Tether voor $30 miljard dollar aan bedrijfsobligaties van de balans weten te halen, zonder daar een verlies op te pakken. Wat volgens het bedrijf zelf aantoont hoe professioneel de assets van Tether worden beheerd. Verder heeft het bedrijf in het afgelopen kwartaal alleen al voor 10 miljard dollar aan Amerikaanse staatsobligaties gekocht.

Advertentie

De ruggengraat van de crypto-economie

Binnen de industrie wordt Tether weleens de ruggengraat van de crypto-economie genoemd. Met een marktkapitalisatie van $68,43 miljard dollar is dat niet vreemd. Dat alleen al geeft aan hoe belangrijk de rol van Tether en stablecoins in het algemeen is in de cryptowereld.

Ook de grootste concurrenten USD Coin (USDC) en Binance USD (BUSD) hebben een marktwaarde van $45,24 miljard dollar en $21,64 miljard dollar. De totale industrie voor stablecoins blijft door de jaren heen alsmaar groeien.

Zeker op momenten als deze, waarop de macro-economische onzekerheid hoog is, vinden mensen het interessant om de boel met stablecoins aan de zijlijn af te wachten.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie