Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
28/06/2023 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/06/2023 07:00

Tezos crypto netwerk verbreekt records met nieuwe upgrade

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Piotr Swat

Op 24 juni ging er een nieuwe fase in voor het Tezos (XTZ) netwerk met de Nairobi upgrade. De upgrade komt met een aantal grote verbeteringen. Met name 3 daarvan zullen een grote impact hebben op het netwerk. 

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

3 belangrijke verbeteringen

Verbetering transactiesnelheden

Een van de belangrijkste aanpassingen is waarschijnlijk op het gebied van transactie snelheden, of wel transactions per second (tps). De tps is met de nieuwe Nairobi update maar liefst 8x zo hoog. De verbeterde transacties zijn te danken aan het aangepast functioneren van gas fees, ofwel transactiekosten. Kosten worden op verschillende manier in rekening gebracht afhankelijk hoeveel gebruik er wordt gemaakt van het netwerk.

Tezos Ecosystem DAO

Daarnaast is ook de Tezos Ecosystem DAO toegevoegd. Deze vernieuwende Decentralized Autonomous Organization (DAO) heeft als doel om het beheer van de treasury en de inzet van fondsen voor verschillende initiatieven binnen het ecosysteem te stroomlijnen. Leden van de community kunnen initiatiefaanvragen indienen die, eenmaal goedgekeurd, worden uitgevoerd en gefinancierd.

Smart Rollups

Als laatste is er een nieuwe Smart Rollups functionaliteit toegevoegd die toekomstbestendig is en waar makkelijk updates aan kunnen worden toegevoegd. Smart Rollups is een techniek waarbij transacties off-chain worden uitgevoerd, terwijl de blockchain (on-chain) alleen wordt gebruikt voor het vastleggen van de eindresultaten van deze transacties. Rollups verhogen de schaalbaarheid. Daarmee is het een zeer belangrijke toevoeging aan het Tezos netwerk.  

Advertisement

Samenwerking Google Cloud

Google Cloud en de Tezos Foundation kondigden onlangs een samenwerking aan om de ontwikkeling van Web3 applicaties te stimuleren. Google Cloud wordt een validator op Tezos’ Proof-of-Stake (PoS) netwerk, waardoor zakelijke klanten Web3 applicaties kunnen ontwikkelen en lanceren op de blockchain met behulp van Google’s infrastructuur. 

Startups binnen het ecosysteem krijgen ook de kans om Google Cloud credits te gebruiken en te profiteren van mentorship. James Tromans, hoofd van Google Cloud zijn Web3-afdeling, is enthousiast over de samenwerking, die de betrouwbaarheid en schaalbaarheid van Google Cloud naar Web3 applicaties op Tezos zal brengen.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement