Thom Derks Thom Derks
22/02/2023 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/02/2023 18:00

Tezos en Google Cloud slaan de handen ineen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Tezos y Google Cloud unen sus fuerzas

Foto: monticello/Shutterstock

Tezos (XTZ) is een cryptocurrency die al jaren meeloopt in de top van de industrie. Op het moment van schrijven staat het project op plek 47 in de top 100 en draagt het een marktkapitalisatie van 1,22 miljard dollar met zich mee. Vandaag staat de koers van tezos op een plus van ruim 6 procent, vanwege een nieuwe veelbelovende samenwerking met Google Cloud, meldt CoinDesk.

Render (RNDR) voert drastische veranderingen door: wat moet je weten
Render (RNDR) voert drastische veranderingen door: wat moet je weten

Tezos samenwerking met Google

Het doel van de nieuwe samenwerking tussen de Tezos Foundation en Google Cloud is om de ontwikkeling van Web3 toepassingen in een stroomversnelling te brengen. Als onderdeel van de samenwerking wordt Google Cloud een  validator op het Proof-of-Stake netwerk van Tezos.

Met deze samenwerking krijgen de zakelijke klanten van Google Cloud ook de kans om Web3-applicaties te ontwikkelen en op de blockchain van Tezos te lanceren, met behulp van de infrastructuur van Google Cloud. Zo ontstaat er een mooie synergie tussen de bedrijven, waar er voor beide partijen sprake is van vooruitgang.

Een ander onderdeel van de samenwerking is dat startups die momenteel onder de vleugels van Tezos opereren, ook de kans krijgen om Google Cloud credits en mentorschap van het grote techbedrijf aan te nemen.

Advertentie

Volop enthousiasme

Overigens is niet alleen het team van Tezos blij met deze samenwerking, ook bij Google Cloud hebben ze er zin in. James Tromans, het hoofd van de Web3-afdeling van Google Cloud, laat weten dat het team enorm uitkijkt naar de samenwerking:

“Bij Google Cloud leveren we onze klanten een veilige en betrouwbare infrastructuur voor Web3-bedrijven, om te innoveren en hun applicaties op te schalen. Wij kijken ernaar uit om de betrouwbaarheid en schaalbaarheid van Google Cloud naar de Web3-applicaties op Tezos te brengen.”

Aldus Tromans. Overigens is dit niet de eerste stap van Google Cloud in de blockchain-wereld. Afgelopen september is het ook begonnen met het draaien van een vergelijkbare node op het netwerk van Ronin, wat een project is dat zich op gaming richt. Een kleine maand later lanceerde het een blockchain node-hosting engine voor Ethereum (ETH) ontwikkelaars.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom Derks is redacteur bij Crypto Insiders sinds januari 2019. Hij heeft Rechten gestudeerd in Leiden en Economie in Amsterdam. Thom’s persoonlijke interesse in (macro-)economische ontwikkelingen, met name bitcoin, leidde hem naar de wereld van cryptonieuws. Zijn fascinatie voor digitale schaarste, zoals bij bitcoin, inspireerde zijn carrière. Thom’s expertise ligt in de economische aspecten van bitcoin en hij ziet de toekomst van cryptocurrency vooral in de groei van bitcoin als waardeopslag.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Grote ethereum investeerders slaan toe voor komst ETF's
Grote ethereum investeerders slaan toe voor komst ETF’s
Advertentie