Thom Derks Thom Derks
22/02/2023 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/02/2023 18:00

Tezos en Google Cloud slaan de handen ineen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Tezos y Google Cloud unen sus fuerzas

Foto: monticello/Shutterstock

Tezos (XTZ) is een cryptocurrency die al jaren meeloopt in de top van de industrie. Op het moment van schrijven staat het project op plek 47 in de top 100 en draagt het een marktkapitalisatie van 1,22 miljard dollar met zich mee. Vandaag staat de koers van tezos op een plus van ruim 6 procent, vanwege een nieuwe veelbelovende samenwerking met Google Cloud, meldt CoinDesk.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Tezos samenwerking met Google

Het doel van de nieuwe samenwerking tussen de Tezos Foundation en Google Cloud is om de ontwikkeling van Web3 toepassingen in een stroomversnelling te brengen. Als onderdeel van de samenwerking wordt Google Cloud een  validator op het Proof-of-Stake netwerk van Tezos.

Met deze samenwerking krijgen de zakelijke klanten van Google Cloud ook de kans om Web3-applicaties te ontwikkelen en op de blockchain van Tezos te lanceren, met behulp van de infrastructuur van Google Cloud. Zo ontstaat er een mooie synergie tussen de bedrijven, waar er voor beide partijen sprake is van vooruitgang.

Een ander onderdeel van de samenwerking is dat startups die momenteel onder de vleugels van Tezos opereren, ook de kans krijgen om Google Cloud credits en mentorschap van het grote techbedrijf aan te nemen.

Advertisement

Volop enthousiasme

Overigens is niet alleen het team van Tezos blij met deze samenwerking, ook bij Google Cloud hebben ze er zin in. James Tromans, het hoofd van de Web3-afdeling van Google Cloud, laat weten dat het team enorm uitkijkt naar de samenwerking:

“Bij Google Cloud leveren we onze klanten een veilige en betrouwbare infrastructuur voor Web3-bedrijven, om te innoveren en hun applicaties op te schalen. Wij kijken ernaar uit om de betrouwbaarheid en schaalbaarheid van Google Cloud naar de Web3-applicaties op Tezos te brengen.”

Aldus Tromans. Overigens is dit niet de eerste stap van Google Cloud in de blockchain-wereld. Afgelopen september is het ook begonnen met het draaien van een vergelijkbare node op het netwerk van Ronin, wat een project is dat zich op gaming richt. Een kleine maand later lanceerde het een blockchain node-hosting engine voor Ethereum (ETH) ontwikkelaars.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement