Roy van Krieken Roy van Krieken
17/07/2021 15:24 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/07/2021 15:24

Thorchain (RUNE) betaalt ruim $5 miljoen terug na hack

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Thorchain (RUNE) betaalt ruim $5 miljoen terug na hack

Gisteren kwam naar buiten dat het gedecentraliseerd liquiditeits protocol Thorchain (RUNE) is aangevallen door hackers en dat er enkele miljoenen buit is gemaakt. Het team achter Thorchain maakte via Twitter bekend dat er zo’n 4000 ether (ETH) is gestolen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Thorchain liquidity providers

Thorchain is onderdeel van de overkoepelende Decentralized Finance (DeFi) sector. DeFi zorgt er voor dat er bij financiele activiteiten zoals geld lenen, het vergaren van rente en het verhandelen van activa geen tussenpersoon meer aan te pas hoeft te komen.

Op Thorchain kunnen zogenaamde liquidity providers (LP) hun activa die zij in het bezit hebben storten op het Thorchain netwerk. Op deze manier ontstaat er een liquidity pool waarmee het netwerk in staat is om transacties te faciliteren. LP’s krijgen voor de moeite een deel van de opbrengst van het netwerk.

Advertentie

Thorchain betaalt de geleden verliezen terug

Thorchain liet investeerders en LP’s niet in onzekerheid zitten. Vandaag maakte het team namelijk al bekend dat zij alle geleden verliezen zullen compenseren. Dit is mogelijk voor Thorchain omdat zij een zogenaamde ‘treasury’ hebben.

Daarnaast stelt Thorchain dat de hackers nog zo’n $1,4 miljoen aan transactiekosten hebben betaald bij de aanval. Dit betekent dat de node operators zelfs winst hebben gemaakt tijdens deze hack.

Volgens Thorchain zal uiteindelijk het enige slachtoffer de Thorchain treasury zijn. Uit deze spaarpot wordt zo’n $5 miljoen uitgekeerd aan zogenaamde liquidity providers (LP) wiens tokens zijn gestolen tijdens de aanval door de hackers. 

Dit was altijd al het doel van de treasury. Het verzekeren tegen eventuele aanvallen en andere grote tegenslagen. Het lijkt er dus op dat het systeem werkt zoals het is ontworpen. De ontwikkelaars van Thorchain lijken dan ook niet onder de indruk van deze hack:

“Dit is een teleurstellend moment voor ons allemaal, maar LP’s en Nodes zullen zonder kleerscheuren hier vanaf komen nadat alles is hersteld. Het netwerk zal sterker en weerbaarder zijn”.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie