Ivo Melchers Ivo Melchers
27/05/2024 11:43 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/05/2024 11:11

Toncoin bereikt grote DeFi mijlpaal na indrukwekkende groei

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: rafapress/Shutterstock

The Open Network, de blockchain achter toncoin (TON), heeft een opmerkelijke mijlpaal bereikt in de wereld van decentralized finance (DeFi). De total value locked (TVL), een cruciale maatstaf in de blockchain-wereld, is in slechts maanden vertienvoudigd wat de indrukwekkende groei van het TON-netwerk weerspiegelt.

Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico's

Toncoin steeds populairder, TVL explodeert

Uit data van DeFiLlama blijkt dat de TVL momenteel op een recordhoogte van 300 miljoen dollar staat. De afgelopen maanden is de metriek als een raket de lucht in geschoten, wat wijst op een groeiende adoptie van de TON blockchain.

De TVL van TON is sinds maart exponentieel gegroeid. Op de eerste dag van maart kwam de TVL nog uit op minder dan 23 miljoen dollar. Met een huidige TVL van 315 miljoen dollar is het met bijna 1.300 procent gestegen in iets minder dan 3 maanden tijd.

De TVL, ook wel de totale vergrendelde waarde, vertegenwoordigt de totale waarde van crypto-activa die wordt vastgezet in DeFi-protocollen. Een hogere TVL wijst op een grotere hoeveelheid kapitaal dat in DeFi-protocollen is gestort, wat aangeeft dat meer gebruikers vertrouwen hebben in het ecosysteem.

De opmerkelijke stijging in de TVL van TON toont simpelweg dat steeds meer mensen de verschillende decentrale applicaties (dApps) op de TON blockchain in gebruik nemen.

Dit lijkt deels verklaard te kunnen worden door een stimuleringsprogramma dat op 1 april werd gelanceerd. Het ecosysteeminitiatief beloont gebruikers van de belangrijkste DeFi-applicaties met gratis toncoins.

Advertentie

Toncoin en Telegram

De TON blockchain werd in 2018 oorspronkelijk gelanceerd door de oprichters van de populaire berichtenapp Telegram. In 2020 trok Telegram haar handen van het project af vanwege juridische problemen, waarna het werd overgenomen door een onafhankelijke groep ontwikkelaars.

Hoewel Telegram niet meer direct betrokken is bij de ontwikkeling van TON, blijft de socialmediagigant nauw verbonden met het netwerk.

Telegram lanceerde eind februari april nog een advertentieplatform op het TON-netwerk. Sinds maart kunnen kanaaleigenaren 50 procent van de totale advertentie-inkomsten die gegenereerd worden op het platform ontvangen. De betalingen voor deze advertenties verlopen exclusief via de TON-blockchain.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie