Ivo Melchers Ivo Melchers
27/05/2024 11:43 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/05/2024 11:11

Toncoin bereikt grote DeFi mijlpaal na indrukwekkende groei

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: rafapress/Shutterstock

The Open Network, de blockchain achter toncoin (TON), heeft een opmerkelijke mijlpaal bereikt in de wereld van decentralized finance (DeFi). De total value locked (TVL), een cruciale maatstaf in de blockchain-wereld, is in slechts maanden vertienvoudigd wat de indrukwekkende groei van het TON-netwerk weerspiegelt.

Altcoins zijn al sinds maart aan het dalen, maar dat biedt kansen
Altcoins zijn al sinds maart aan het dalen, maar dat biedt kansen

Toncoin steeds populairder, TVL explodeert

Uit data van DeFiLlama blijkt dat de TVL momenteel op een recordhoogte van 300 miljoen dollar staat. De afgelopen maanden is de metriek als een raket de lucht in geschoten, wat wijst op een groeiende adoptie van de TON blockchain.

De TVL van TON is sinds maart exponentieel gegroeid. Op de eerste dag van maart kwam de TVL nog uit op minder dan 23 miljoen dollar. Met een huidige TVL van 315 miljoen dollar is het met bijna 1.300 procent gestegen in iets minder dan 3 maanden tijd.

De TVL, ook wel de totale vergrendelde waarde, vertegenwoordigt de totale waarde van crypto-activa die wordt vastgezet in DeFi-protocollen. Een hogere TVL wijst op een grotere hoeveelheid kapitaal dat in DeFi-protocollen is gestort, wat aangeeft dat meer gebruikers vertrouwen hebben in het ecosysteem.

De opmerkelijke stijging in de TVL van TON toont simpelweg dat steeds meer mensen de verschillende decentrale applicaties (dApps) op de TON blockchain in gebruik nemen.

Dit lijkt deels verklaard te kunnen worden door een stimuleringsprogramma dat op 1 april werd gelanceerd. Het ecosysteeminitiatief beloont gebruikers van de belangrijkste DeFi-applicaties met gratis toncoins.

Advertentie

Toncoin en Telegram

De TON blockchain werd in 2018 oorspronkelijk gelanceerd door de oprichters van de populaire berichtenapp Telegram. In 2020 trok Telegram haar handen van het project af vanwege juridische problemen, waarna het werd overgenomen door een onafhankelijke groep ontwikkelaars.

Hoewel Telegram niet meer direct betrokken is bij de ontwikkeling van TON, blijft de socialmediagigant nauw verbonden met het netwerk.

Telegram lanceerde eind februari april nog een advertentieplatform op het TON-netwerk. Sinds maart kunnen kanaaleigenaren 50 procent van de totale advertentie-inkomsten die gegenereerd worden op het platform ontvangen. De betalingen voor deze advertenties verlopen exclusief via de TON-blockchain.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie