Kevin Schijven Kevin Schijven
17/12/2021 14:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/12/2021 14:15

TRON CEO Justin Sun stapt op, wordt ambassadeur van Grenada

icon-altcoins
Altcoin nieuws
TRON CEO Justin Sun stapt op, wordt ambassadeur van Grenada

Foto: Morrowind/Shutterstock

Justin Sun, de controversiële oprichter van Tron (TRX) en CEO van de Tron Foundation, stapt op. Dat kondigt hij 17 december aan op Twitter:

Sun begint aan een nieuwe carrière als diplomaat voor Grenada, een eiland in het Caraïbische gebied en het op 10 na kleinste land ter wereld. Sun wordt aangesteld als ambassadeur en permanent vertegenwoordiger van Grenada in het World Trade Organization (WTO) in Genève, Zwitserland.

De voormalig CEO meldt dat Tron nu “echt gedecentraliseerd” is. Het blockchain-netwerk, opgezet in 2017, werd juist vaak bekritiseerd dat het te gecentraliseerd was. Kort na de aankondiging zei Sun, die zich nu met trots “zijn excellentie” noemt, dat hij toch niet compleet bij de Tron Foundation vertrekt.

Memecoins zijn slecht voor crypto-industrie volgens expert
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

De controversiële Justin Sun

Als je vindt dat dit allemaal weer als een grote marketing stunt aanklinkt, dan ben je vast niet de enige. Sun ving hiervoor namelijk al veel kritiek over de jaren heen. Talloze berichten zijn zelfs op Crypto Insiders te lezen over zijn vaak schaamteloze marketing stunts. Het meest opvallende verhaal was wellicht nog het etentje met miljardair Warren Buffet waar Sun maar liefst $4,5 miljoen voor betaalde en later door de Chinese staat voor moest verontschuldigen.

Desondanks zou hij vanuit zijn nieuwe positie wellicht van betekenis kunnen zijn voor de adoptie van cryptocurrency en voor positieve regulering omtrent deze opkomende industrie. Tron was kort een van de grotere netwerken in de crypto-wereld, maar bleef de laatste jaren een beetje achter door alle controverse. Tron is vooral populair voor gok applicaties. Sun, die sinds 2019 op een privé eiland leeft, wordt momenteel aangeklaagd in New York voor de initial coin offering (ICO) van TRX.

De TRX koers hield vanochtend nog goed stand, ondanks dat de hele crypto-markt rood kleurt. Echter zorgt het nieuws er nu toch voor dat de TRX koers een flinke dip maakt. Op het moment van schrijven duikt TRX met 6% omlaag en kan wellicht nog verder zakken.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie