Kevin Schijven Kevin Schijven
19/12/2020 07:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/10/2023 09:49

TRON (TRX) CEO Justin Sun wordt op Twitter ondersteund door botnet blijkt uit onderzoek

icon-altcoins
Altcoin nieuws
TRON (TRX) CEO Justin Sun wordt op Twitter ondersteund door botnet blijkt uit onderzoek

Foto: Morrowind/Shutterstock

Het Twitteraccount van TRON (TRX) oprichter en CEO Justin Sun wordt wellicht ondersteund door een zogeheten botnet, oftewel een netwerk van Twitter robots.
Een anonieme datawetenschapper onder de pseudoniem Conspirador Norteño onderzocht dit onlangs en plaatste op 17 december zijn bevindingen op Twitter:

We hebben Justin Sun af en toe zien opduiken in ons onderzoek naar nepbetrokkenheidsnetwerken, dus we begonnen zijn volgers te bekijken om te zien wat er te zien was, en vonden een interessante kleine groep van in batches gemaakte accounts.

Twitterbots zijn computersoftware die zich voordoen alsof het echte gebruikers zijn. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt om Twitterberichten te retweeten en likes te geven zodat de berichten populairder lijken dan ze daadwerkelijk zijn.


De onderzoeker meldt dat hij 886 Twitteraccounts vond die tussen 24 september en 1 oktober 2020 waren aangemaakt. Ze hebben allemaal vrouwelijke namen en gestolen profielplaatjes. Ook hebben ze allemaal cryptocurrency weggeefacties van Justin Sun geciteerd.
Tevens hebben al deze accounts een willekeurige citaat uit Bram Stoker’s Dracula als hun eerste Twitterbericht, meldt de onderzoeker:

Een laatste grappig detail: het merendeel van deze accounts gebruikt zinsfragmenten uit Bram Stoker’s Dracula als profielbiografieën. We hebben dit gedrag eerder gezien, zij het van een botnet met porno in plaats van een cryptocurrency-thema.

Alhoewel het mogelijk is dat Justin Sun totaal onbewust is van dit botnet, is het op zijn zachtst gezegd verdacht. In mei dit jaar werd hij ook al betrapt op het toepassen van bots bij een Twitterpeiling over Tron en Ethereum.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie