Timo Bult Timo Bult
16/10/2020 18:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/10/2020 18:06

TRON's (TRX) Justin Sun: "Filecoin is exit scam!" Maar is dat niet een beetje hypocriet van hem?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
TRON's (TRX) Justin Sun:

Foto: Morrowind/Shutterstock

Onlangs ging het mainnet van Filecoin (FIL) live en kon het token op meerdere exchanges verhandeld worden. Dit zorgde voor flink wat vuurwerk. De token, die verkocht werd tijdens de initial coin offering (ICO) in 2017, steeg namelijk tot grote hoogtes. TRON’s (TRX) Justin Sun ziet het echter als een grote exit scam.
Filecoin is een project dat als doel heeft om de opslag van bestanden gedecentraliseerd te regelen. In principe staat het netwerk gebruikers toe om ongebruikte opslag op hun hardeschijf te verhuren, en om je bestanden gedecentraliseerd op te slaan in plaats van op een gecentraliseerde serveropslag.
Zoals in dit artikel gelezen kan worden steeg FIL bijzonder hard vandaag. De koers bereikte uiteindelijk een hoogtepunt van $220 terwijl het token aan het begin van de dag nog zo’n $10 waard was op cryptocurrency exchange Binance. Kort nadat het token verhandelbaar werd op verschillende exchanges dook de prijs weer keihard omlaag. Sun, de oprichter van TRON, beschuldigt de ontwikkelaars nu van het plegen van een exit scam.


Sun haalt in zijn tweets aan dat “miners, investeerders en oprichters zich aan de verwervingsregels [van het token] moeten houden.” Bepaalde groepen zouden volgens hem deze regels gebroken hebben door massaal FIL te verkopen wat voor een enorme dump heeft gezorgd.
De Securities and Exchanges Commission (SEC) zou nu onderzoek moeten doen naar het voorval. “Het breken van deze regels heeft serieuze juridische en compliance consequenties,” aldus Sun. Of het ook allemaal klopt wat hij zegt is niet helemaal duidelijk. Zo heeft Sun zelf ook geen schoon geweten wat betreft het dumpen van crypto.
Een Twitter-gebruiker plaatste hierom gekscherend dezelfde tweet, maar met de project-naam aangepast naar projecten van Sun uit het verleden. Deze projecten zouden na lancering ook een flinke dump hebben doorgemaakt:
https://twitter.com/crypchart/status/1317085786559348736

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie