Roy van Krieken Roy van Krieken
01/06/2024 09:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/06/2024 08:40

TRUMP memecoins reageren heftig op veroordeling Donald Trump

TRUMP-TRUMP
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Deze memecoin is 60% van Donald Trumps cryptoportfolio - dit is het waard

Foto: Evan El-Amin/Shutterstock

De waarde van de Trump memecoin (TRUMP) is, direct nadat het nieuws was uitgekomen over de veroordeling van Donald Trump voor het vervalsen van zakelijke gegevens, met 16 procent gedaald.

Gisteravond kwam het nieuws naar buiten dat Donald Trump is veroordeeld voor een betaling die hij aan pornoster Stormy Daniels zou hebben gedaan. Trump betichtte de rechter vervolgens van corruptie en noemde het proces oneerlijk.

Nadat het nieuws wereldkundig was gemaakt, zakte het marktkapitaal van de Trump token in slechts enkele minuten tijd met meer dan 130 miljoen dollar. De waarde van de token herstelde kort daarna in rap tempo.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Volatiliteit bij (politieke) memecoins

Terwijl de aan Trump gelinkte memecoin in prijs zakte, liet BODEN, de memecoin gelinkt aan zijn Democratische politieke rivaal Biden, juist een prijsstijging zien. Deze prijsstijging hield niet lang stand, aangezien de waarde niet veel later zakte naar 0,283 dollar, wat zelfs lager was dan voor de veroordeling van Trump.

De volatiliteit van politieke memecoins blijft onverminderd groot. Toch blijft men, zoals te zien is op de blockchain-voorspellingsmarkt Polymarket, geloven in Trumps overwinning tijdens de aanstaande presidentsverkiezingen. Gokkers geven Trump op het platform een winstkans van 54 procent tegenover 40 procent voor Biden.

Advertentie

Toekomst van Trump’s Rechtszaak

Nu bekend is dat Trump zal worden veroordeeld, zullen alle ogen gericht zijn op rechter Juan Merchan. Het is nog onduidelijk welke straf Trump boven het hoofd hangt. De rechter zal naar alle waarschijnlijkheid binnenkort voor beide partijen de deadlines voor het indienen van straf voorstellen.

De Amerikaanse advocaat John Deaton verwacht dat de veroordeling van Trump alleen maar voor verdere verdeeldheid in het land zal zorgen in aanloop naar de verkiezingen van november.

Het is algemeen bekend dat Trump geen onbekende is binnen de cryptowereld, en hij probeert zo ook de stemmen van de cryptogemeenschap voor zich te winnen.Zo heeft hij namelijk beloofd de rechten van de 50 miljoen Amerikaanse cryptobezitters te ondersteunen en hield hij in april een diner voor NFT-houders waarbij hij verklaarde dat door zijn toedoen NFTs weer populair zijn geworden.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Crecimiento explosivo de las memecoins: ¿burbuja o valor duradero?
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen 1 miljoen PEPE gratis
Moeder gooit computer met 100 Bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Moeder gooit computer met 100 bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Advertentie