Timo Bult Timo Bult
25/01/2020 15:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/01/2020 15:55

Twitter blokkeert XRP Tip Bot van Nederlandse ontwikkelaar

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Nederlandse XRP TipBot blijft samenwerking met Uphold toch bestaan

Foto: rafapress/Shutterstock

Het social media-platform Twitter heeft XRP Tip Bot geblokkeerd. Het Twitter-account maakte het mogelijk om XRP (XRP) naar elkaar te sturen om zo onder andere content creators een beloning te kunnen geven voor hun werk.
De Twitter-bot werd in oktober 2018 gelanceerd door de Amersfoorter Wietse Wind. De XRP Tip Bot is naast op Twitter ook op Reddit en Discord beschikbaar en faciliteerde sinds zijn lancering meer dan 800.000 tips ter waarde van meer dan 2 miljoen XRP.
Het account is nu echter gedeactiveerd door Twitter. Het zou namelijk de regels van het platform schenden. Opvallend is dat Twitter meldt dat het account werd gedeactiveerd omdat het de regels omtrent “impersonation,” of het nadoen van iemand, zou hebben geschonden:


Twitter meldt daarnaast dat het account niet zal worden hersteld. Ondanks de deactivering kunnen gebruikers nog steeds XRP tippen via Twitter, Wind heeft namelijk een aantal aanpassingen aangebracht waardoor de bot te gebruiken is middels de hashtag #xrptip. 
Wietse Wind is de oprichter van XRPL Labs. Hij ontwikkelt tools en open-source code op basis van de XPR Ledger en doet dit voor de XRP community maar ook ontwikkelaars en bedrijven. 
Daarnaast is Wind ook de man achter het XRP Community Fund, dat in september 2019 officieel een Nederlandse stichting werd. De stichting richt zich op het ontwikkelen van projecten die door de community worden aangeleverd.
Ripple, het bedrijf achter de XRP Ledger, kwam de afgelopen dagen een aantal keer in het nieuws. Zo maakte het bedrijf bekend dat het de verkoop van XRP met 80% heeft teruggeschroefd. Daarnaast maakte de CEO Brad Garlinghouse bekend dat Ripple mogelijk dit jaar nog een beursgang zal gaan maken.
De nieuwe wekelijkse analyse van David staat online! Hij spreekt in zijn analyse “De 200 dagen moving average (MA)” een paar belangrijke MA’s!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie